Kentte bisiklet kullanmanın dayanılmaz zorluğu

Kent trafiğinde bisiklet kullanmanın birden çok yararı var. Birincisi kullanan kişinin sağlığına katkı sağlaması. İkincisi kentin motorlu araç trafik yükünü azaltması, üçüncüsü çevreye ve atmosfere hiç bir zararının olmaması.

Kentte bisiklet kullanmanın dayanılmaz zorluğu

Ve dördüncüsü kullanıcılarının hırsızlara karşı her an tetikte ve uyanık olmalarını sağlaması…

Dördüncü madde sizi şaşırtmış olabilir ama Olay Gazetesi’nde Günay Yumruktay tarafından hazırlanan Söz Sizde Köşesi’nde yayınlanan mektubu okuyunca sanıyoruz bize hak vereceksiniz.

Bisiklet hırsızlığı deyip geçmeyin

Son bir yıl içerisinde ikinci kez bisikletim Ertuğrul metro istasyonunda çalındı.

Bisiklet değil mi? Alt tarafı bisiklet! İnsanın canını acıtan o bisiklet değil  işte, insanın canını acıtan bu kayıp karşısında Emniyet’in maalesef ifade almaktan başka hiçbir şey yapamaması.

Hatta sanki çok doğal bir şeymiş gibi ‘Bir daha bisikletinizi metro istasyonuna bırakmayın’ denilmesi gerçekten üzücü. Neredeyse bisikleti oraya bıraktık diye biz suçlu olacaktık. Bugün bisiklet yarın kim bilir neler…..

Öğreniyoruz ki bisiklet hırsızları metro istasyonlarını mesken tutmuş. Bu bölgede hemen hemen her gün bisiklet hırsızlığı ile karşılaşılmaktaymış. Bu konu ile ilgili BURULAŞ ile de görüştüm.

Bazı istasyonlarda bisiklet parkını gören kamera bulunmaktaymış ancak her durak için de böyle bir durum söz konusu değil. Kendilerinin önceliği taşımacılık olduğundan istasyon dışı güvenliği için böyle bir zorunluluklarının olmadığını bildirdiler.

Yani bu olayı kimse üstlenmiyor, hırsızlara da gün doğuyor . Bu durum için  Emniyet Müdürlüğü’nün acil bir önlem almasının şart olduğunu düşünüyorum, lütfen buna küçük bir olay olarak bakılmasın gerçekten kronik bir sorun haline gelmiş.

Bu yüzyılda, bu kadar teknolojik donanıma sahip Emniyet birimlerimizin konuya böyle yaklaşmalarını garipsedim açıkçası.

Beklentim, bu tür hırsızlık olaylarında daha duyarlı olmaları. Önleyici tedbirler alınmalı.

Saygılarımla,

Betül DOĞRUSÖZ

Sözsizde Köşesi’nde yer alan yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X