KFA ile 12 farklı ülkede 40 fuara

Bursalı firmaların yurt dışına açılmasını teşvik etmek ve ihracatlarını artırmak amacıyla Küresel Fuar Acentesi (KFA) projesini hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), bu kapsamda 2019 için yol haritasını belirledi.

KFA ile 12 farklı ülkede 40 fuara

Yeni yılda 12 farklı ülkede düzenlenecek 40 fuarı takvime alan KFA, ilk organizasyonunu ise yaklaşık 80 kişilik heyetle, 6-11 Ocak tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenecek olan Heimtextil Fuarı’na gerçekleştirecek. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünya pazarlarında rekabet gücü elde etmek ve dünya ihracatından daha fazla pay almak isteyen firmalar için temel koşullardan birinin uluslararası fuar organizasyonlarına katılım olduğunu söyledi. Gelişmiş ülkelerin üretimdeki başarılarını fuarlar aracılığıyla uluslararası boyuta taşıyarak zenginleştiğini vurgulayan Burkay, “BTSO olarak Türkiye’nin üretim üssü olan Bursamızda, sektörlerimizi dünya pazarlarında rekabetçi bir yapıya kavuşturmak amacıyla Küresel Fuar Acentesi projemizi hayata geçirdik. Şimdiye dek 6 binden fazla iş dünyası temsilcimizi yurt dışı fuarlarına taşırken, üyelerimizin yüzde 70’i ilk kez pasaport çıkardı” dedi.

25 MİLYON LİRA DESTEK

Proje sayesinde firmaların artık yalnızca iç pazara bağlı kalmadığını, dünyanın dört bir yanındaki fuarlara katılarak yeni müşteriler bulduğunu anlatan Burkay, ”Son 5 yıllık dönemde bin 100’den fazla yeni ihracatçı firma kazanmamıza öncülük eden Küresel Fuar Acentesi, ‘ihracatın’ Bursamızın ekonomik büyümesine öncülük eden en önemli unsurlardan biri olmasını sağladı” dedi. Küresel Fuar Acentesi projesi ile yurt dışı fuarlarına katılan Bursalı firmaların fuar ziyaretlerinin yanı sıra, özel olarak organize edilen ikili iş görüşmelerine de katılma fırsatı bulduğunun altını çizen Burkay, BTSO ve KOSGEB’in fuar desteklerinin, firmalara önemli maliyet avantajları oluşturduğuna da dikkat çekti Burkay, şimdiye dek projeden yararlanan BTSO üyelerine 25 milyon liraya yakın destek sağladıklarını vurguladı.

ÖNCÜLÜK ETMEYE DEVAM

Yeni yılda da BTSO üyelerinin tüm pazarlarda aktif olmasını ve kentin ihracatını artırmayı hedeflediklerini dile getiren BTSO Başkanı İbrahim Burkay, bu kapsamda 40 fuar programını takvime eklediklerini söyledi. Çin’den Amerika’ya, Rusya’dan İngiltere’ye kadar 12 farklı ülkede düzenlenecek olan sektörlerin en prestijli fuarlarıyla Bursalı firmaları buluşturmaya hazırlandıklarını ifade eden Burkay, “Organizasyonel becerisini her geçen yıl güçlendiren, deneyimi ve bilgisini firmalarımız için en yüksek faydayı sağlayan bir yapıya kavuşturan Küresel Fuar Acentesi, 2023 ve ötesine giden yolda kentimizin ve ülkemizin ihracat hedeflerine ulaşabilmesine öncülük etmeye devam edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X