Kılıç kalkanın kareografisi 100 yaşında

Osmanlı’dan kalan kılıç kalkan oyununun merhum Mustafa Tahtakıran tarafından bugünkü halk oyunu koreografisine dönüştürülmesinin 100. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kılıç kalkanın kareografisi 100 yaşında

Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan Halk Oyunları Derneği kurucusu merhum Mustafa Tahtakıran’ın 1918 yılında Balabanbey Medresesi’nde Osmanlı’dan kalan kılıç kalkan oyununun figürlerinin orijinalliğini bozmadan bugünkü koreografisinin oluşturulması kente sembol olmuş Bursa’da unutulmadı.

Bursa Kılıç Kalkan Evi Müzesi önünde düzenlenen dünyaya nam salan asırlık halk oyunu, okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve dökülen lokmalarla Bursa’ya yakışır bir şekilde kutlandı. Yağmura rağmen yoğun katılımın sağlandığı etkinliğe Bursalılar büyük ilgi gösterdi.

700 yıllık geçmişi olan, bir asırdır koreografisi bulunan kılıç kalkan halk oyununun uluslararası festivallerde birçok başarılara imza attığını belirten Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan Halk Oyunları Derneği Başkanı Metin Dikerel, “Her kente nasip olmayacak bir şekilde şehrin logosuna giren ve ünü ülke sınırlarını aşan bu folklor oyununun günümüze kadar gelmesinde önemli payı olan merhum Mustafa Tahtakıran’ı dernek ve Bursa’mız adına rahmet ve minnet anıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X