Kılıçdaroğlu: Hülya Avşar kim?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili sözlerine ilişkin dava açacağı belirtilen sanatçı Hülya Avşar’a sert yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu: Hülya Avşar kim?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

14 Aralık operasyonunu değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Basın üzerindeki baskılar pek çok çevreyi kaygılandırıyor” dedi.

Operasyonun intikam duygusuyla yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“17-25 Aralık haftasının ‘Yolsuzluk Haftası’ olmasını istedik. Bilboardları kiralamak istedik. Yolsuzluklar unutturulmak isteniyor ama unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu operasyonlar intikam alma güdüsüyle yapılan operasyonlardır. Devleti yönetenler intikam duygusuyla, hınçla yönetemezler. Devletin televizyonu bile önyargıyla haber yapıyor, önyargıyla bunu kamuoyuna yansıtmaya çalışıyor.”

HDP’YE İTTİFAKA RET

Kemal Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine HDP’den gelen ittifak çağrılarıyla ilgili “Bizim kimseyle ittifak yapmaya ihtiyacımız yok. Biz CHP olarak seçimlere gireceğiz. Özellikle AKP kanadının bilinçli olarak dillendirdiği bir söylem” ifadelerini kullandı. 

‘HÜLYA AVŞAR SANATÇI MI?’

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı Sarayı konusundaki sözleri nedeniyle Hülya Avşar’ın kendisine tazminat davası açacağının” hatırlatılması üzerine “Hülya Avşar kim? Kim Hülya Avşar, sanatçı mı? Sanatçılığı tartışılır, kimse kusura bakmasın. Yalakadan sanatçı olmaz arkadaşlar. Herkes bunu böyle bilmek zorundadır. Sanatçı dik durur, sanatçı aykırı insandır. Gücün karşısında sanatçı eğilmez. Gücün karşısında eğilen kişiye de sanatçı denmez. Sadece bizim ülkemizde değil, bütün dünyanın ortak söylemidir. Sanatçı dik durur, rüzgara karşı yürür; aykırıdır, aykırılığın uyumudur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X