Kılıçdaroğlu ile görüştüler! T.C. ibresi geri gelecek mi?

CHP’li belediye başkanları Ankara’da partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Belediye başkanları Kılçdaroğlu’na yapılan saldırıya tepki gösterdi. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu T.C. ibaresiyle ilgili soruya yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu ile görüştüler! T.C. ibresi geri gelecek mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. 11 büyükşehir belediye başkanının katıldığı toplantı basına kapalı yapıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve 2,5 saat süren toplantıya öğle arası verildi. 

İstanbul Büyükşehir Beldeyi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cuma namazı için partiden ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Toplantıya CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının katıldığını söyleyen İmamoğlu, “Neredeyse Türkiye nüfusunun yarısına hizmet edecek büyükşehir belediye başkanlarımızla, en nitelikli hizmeti, özellikle partiler üstü duruşu, şeffaflığı, katılımcılığı ön planda tutan anlayışla en faydalı şekilde nasıl hizmet edebilirizin sohbetini yaptık. Çok verimli, çok güzel bir toplantı oldu” dedi. 

İmamoğlu, haftaya CHP’li tüm belediye başkanlarının katılacağı bir toplantı daha düzenleneceğini belirterek, “Yerel yönetimlere yeni anlamlar katan anlayışla önümüzdeki yıllarda farklılığımızı hissettireceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı. 

Mansur Yavaş da büyükşehir belediye başkanlarının yanı sıra yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısının katıldığı toplantıda, yapacakları çalışmaları ele aldıklarını söyledi. 

Toplantıda, daha önce de görevde bulunan büyükşehir belediye başkanlarının deneyimlerini paylaştıklarını aktaran Yavaş, “Bundan sonra da ülkemize daha iyi hizmet edebilmek için birlikte neler yapabileceğimizi, yaptığımız çalışmaların halktaki yansımalarını birbirimizle nasıl paylaşacağımız konusunda bilgi paylaşımında bulunduk” şeklinde konuştu.

001-010.jpg

11 büyükşehir belediye başkanı olarak sürekli temas halinde seçildikleri makama layık olmak için çalışacaklarını dile getiren Yavaş, “Yaşadığımız kentlere huzur ve bereketi getirecek, onların ekonomik kalkınmasını nasıl gerçekleştirebileceğimiz konusunda fikir paylaşımlarında bulunduk. Bu toplantıları sık sık yapmaya devam edeceğiz. Umarım ülkemize faydamız olur” diye konuştu. 

T.C. İBARESİ

Yavaş, gazetecilerin “T.C.” ibresinin yeniden Büyükşehir Belediyesi tabelasına yazılmasıyla ilgili sorusu üzerine, “Yeni gelmedi ki olması gerektiği yerde” dedi. 
Ekrem İmamoğlu da kendisine yöneltilen “T.C.” ibaresinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tabelasına yazılıp yazılmayacağı sorusuna ” T.C. ibaresini çok sevdik biz, her yerde olmalı” yanıtını verdi. 

002-005.jpg

KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRI

Belediye başkanları toplantıdan önce açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, “Kötü bir durum. Ülkemize, devletimize, milletimize bir saldırıdır” dedi.

İmamoğlu, şunları söyledi: “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na saldırı, CHP’ye saldırı değildir, devletimize, milletimize, birlik beraberliğimize bir saldırıdır. Bu hassasiyetle ele alınmalıdır. Olayı sadece 9-10 kişinin etrafında döndürülerek basitleştirmenin de bir anlamı yoktur. Bu, bu şekilde gündeme taşınmayıp en üst seviyede Genel Başkanımızın bu durumu ele alınmazsa ülkemizde birçok insanın bu anlamda sorun yaşayacağı anlar oluşabilir. O yüzden ben Genel Başkanımıza yapılan saldırıyı, devletimize, milletimize ve gerçekten birlik beraberliğimize yapılan saldırı olarak görüyorum.”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de tüm belediye başkanlarının aynı düşüncede olduğunu dile getirirken, organize bir saldırı yapıldığını ve kınadıklarını bildirdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ana muhalefet partisi liderinin bir şehit cenazesinde böyle bir olaya maruz kalmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Savaş, şu açıklamaları yaptı:

“Şehitlerimiz şehit olana kadar birilerinin kardeşi, eşi, kocası, akrabası olabilir ama şehit olduğu andan itibaren o devletin, o milletin şehididir. O şehidi herkesin kucaklama hakkı vardır. Gerek muhalefet, gerek iktidar şehidine sahip çıkma sorumluluğundadır. Genel Başkanımızın böyle bir yerde 1,5 saat bir evde kalması bizi gerçekten üzmektedir, aynı zamanda düşündürmektedir. İnşallah hepimizin özlemle beklediği birbirimizi kucaklayacağı günler çok yakındır diye düşünüyorum.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun “Devlet koruyamıyorsa bundan sonra gövdem ve tabancamla bu görevi en iyi şekilde yapacağımın bilinmesini isterim” şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine de Savaş, “Şu andaki majör tablo Sayın Genel Başkanımıza yapılan oradaki harekettir. Ondan sonraki komplikasyonları konuşursak bu iş uzar. Bizim için odak noktası bu hareketin olmaması, hareketin olduktan sonra cereyan eden tablonun da etmemesi. İşin özeti budur” diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de toplantıda diğer belediye başkanlarına tecrübelerini aktaracağını belirtti.

Toplantıya ilişkin bilgi aktaran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise seçimlerin ardından ilk kez bir araya geldiklerini anımsatarak, “Hem parti politikaları hem de büyükşehir belediyelerinde uygulayacağımız politikalarla ilgili bir karar birliğine varmak için toplanıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X