Kılıçdaroğlu Şişli’nin hesabını versin

Başbakan Davutoğlu, Şişli’de belediye başkanından istifa etmesi yönünde kağıt alındığını belirterek, “Şişli halkına bu saygısızlık değil mi? Kılıçdaroğlu’nun hesap vermesi lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu Şişli’nin hesabını versin

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Mazlumlara sahip çıkmak artık al bayrakla sembolleşti, bu al bayrak sadece istiklalimizin sembolü değil bu al bayrak, dünya mazlumlarının sembolüdür” dedi. 

Davutoğlu, Konya Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi’nde partililere hitap etti. 

Salona eşi Sare Davutoğlu ile gelen Başbakan Davutoğlu, hazırlanan platformda partilileri selamlayarak, kırmızı karanfil dağıttı. Salondaki turunu tamamlamasının ardından Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile kucaklaşan Davutoğlu, Meşal ile el ele sahneye çıkarak salondakileri selamladı.

Davutoğlu, konuşmasının başında, Konya’nın manevi mimarlarını ve tüm ilçelerini tek tek sayarak selamladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde büyükşehirler arasında Konya’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destekte birinci olduğunu anımsatan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da selamlarını Konyalılara getirdiğini söyledi.

Erdoğan’ın Konyalı olduğunu her zaman söylediğini ve bunun gereğini yaptığını dile getiren Davutoğlu, “Ben de ne kadar Konyalıysam, Sayın Cumhurbaşkanımız da o kadar Konyalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız ne kadar Rizeliyse ben de o kadar Rizeliyim. Her ikimizde Türkiye’nin 81 vilayetini aynı aşkla, muhabbetle seviyoruz. Allah bizdeki muhabbetle milletimizin muhabbetini hep bir ve beraber eylesin” diye konuştu. 

Geçen hafta Balkanlar’ı, Makedonya’yı ziyaret ettiğini ve orada kendisine teveccüh gösterenlerin “Biz de Konyalıyız. Çünkü evladı Fatiha’nın çıktığı yer, kaynağı Konya’dır” dediklerini anımsatan Davutoğlu, Üsküp’ten selamlar getirdiğini ve orada isteyen herkese, Makedonya’da her eve, bir Türk bayrağı, bir Kur’an-ı Kerim ve bir de Türkçe sözlük hediye etme sözü verdiğini ve bu sözün en kısa zamanda yerine getirileceğini anlattı.

Başbakan Davutoğlu, geçen hafta Ankara, Edirne, İstanbul’da programlara katıldığını, şimdi de Konya’da bulunduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Bir hafta içinde 4 başkentimizi ziyaret ettim. 5 günde 4 mukaddes payitahtı ziyaret ettim. Baş şehirler bir kez başşehir oldu mu baş verirler, ama baş eğmezler. Başları diktir, vakurdur. Konya, Haçlılar karşışında baş eğmedi. Edirne 6 ay muhasara altında kaldı, ağaç köklerini yediler Edirneliler, aç kaldılar, susuz kaldılar Balkan Harbi’nde ama baş eğmediler. İstanbul işgal gördü, Meclis’i basıldı, şehitler verdi, ama baş eğmedi. Ankara, Meclisimizin ilk merkezi Ankara, İstikbal Harbi’nde Ankara yakınlarına kadar gelen düşman ordularına inat, bu milletin istikbalinin ve istiklalinin teminatı Ankara’da kuruldu. Baş şehirler baş eğmezler. Konya hiçbir zaman baş eğmedi, eğmeyecek.”

Konyalıların, milli irade testi olduğunda da herkesten öne çıktıklarını, mücadele ettiklerini, zulüm görselerde baş eğmediklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Konya 27 Mayıs’a baş eğmedi, Konya tek parti zulmüne baş eğmedi, 12 Eylül’e baş eğmedi. Biraz önce Halid Meşal bir olaydan bahsettti, hatırlarsınız, 1980 yılında İsrail bizim Kudüsümüzü, hepimizin Kudüsünü kendi başkenti ilan ettiğinde, Konyalılar Eylül 1980’de Konya sokaklarına çıktılar ve ‘Kudüs bizim izzetimizdir, onurumuzdur, kıblemizdir’ dediler. Bu sebeple 12 Eylül ihtilalini yapanlar bu mitingi bahane ederek, bu mitingi de ihtilallerine gerekçe kılmaya çalıştılar. O mitingde bulunan rahmetli Necmettin Erbakan Hocamıza da Kudüs’e sahip çıkan bütün yiğitlere selam ediyorum, Allah rahmet eylesin diyorum.”

“Bilge adam, sen mazlumlara yardım et. Konya bize emanet”

Salondaki partililerin, “Bilge adam, sen mazlumlara yardım et. Konya bize emanet” tezahuratları üzerine Davutoğlu, “Biz, inşallah dünyanın her yerinde mazlumlara yardım edeceğiz. Kudüs burada mı, Gazze burada mı, Filistin burada mı, Somali burada mı, Myanmar burada mı, Halep burada mı, Saray Bosna burada mı, Üsküp burada mı, Semerkant burada mı, Buhara burada mı, Mevlana’nın diyarı Merv burada mı” diye sordu.

Partililerin, “burada” cevabı üzerine de Başbakan Davutoğlu, “Konya ayaktaysa bu milletin, davanın onuru ayaktadır. Allah sizlerden razı olsun, Allah Konyalıların ve bu ülkenin başını hiçbir zaman öne eğdirmesin. Nerede mazlum varsa onlara sahip çıkma gücünü, kudretini, şefkatini bize nasip eylesin” dedi.

Başbakan Davutoğlu, partililerin Türk ve Filistin bayraklarını birlikte taşımasına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Nasıl Filistin bayrağıyla, al bayrak yan yana… Gazze’yi ziyaret ettiğimde, biraz önce resmini de gördüğünüz, Basil kardeşim, kızının cenazesinde, o nur yüzlü Yuşa’nın cenazesi önünde sarılmıştık. O resim bir sembol oldu, o resim sarılan Türk Dışişleri Bakanı ile Filistinli baba değildi. O resimde sarılan 77 milyon Anadolu ve Trakya insanı ile Filistinlilerin kucaklaşmasıydı. Hiç kimseden korkmadık, çekinmedik. O sarılmadan sonra düşünün ki Filistinliler nasıl aziz, onurlu millet ki hemen hastanenin önünde, bombalar atılırken Gazze’ye İsrail uçaklarından, Filistinliler al bayraklarıyla hastane önündeydi. Bir Filistinli elimi tuttu, hiç unutmayacağım. Şunu söyledi: ‘Filistin’e biz sahip çıkarız, aman Arakanı yalnız bırakmayın.’ 

Düşünün ki mazlumlara sahip çıkmak artık al bayrakla sembolleşti, bu al bayrak sadece istiklalimizin sembolü değil bu al bayrak, dünya mazlumlarının sembolüdür. Allah şahittir bu al bayrağı bir nebze dahi kalbimizden, gönlümüzden çıkarmayacağız, mazlumların sembolü yapacağız. Dünyanın her yerinde bu al bayrakla, Filistin, özgür Suriye bayrağı, tüm mazlumların bayrağı yan yana dalgalanacak.”

KONYA (AA) – AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Nasıl Kudüs’e sahip çıkıldığı için Konya mitingini bahane edip 12 Eylül darbesini yaptılar, aynı şekilde ‘one minute’ dediğimiz için, ‘Kudüs bizim davamız’ dediğimiz için her türlü darbe girişiminde bulundular. Kim ne derse desin, o topraklar, Miraç’a sahne olan topraklar, bizim için Konya kadar azizdir, Konya kadar mukaddestir”  dedi.

Davutoğlu, Konya Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi’nde partililere hitap etti. 

“Yükselen Türkiye’nin önünü kesmek isteyen herkes hesap verecek”

İslam dünyasında ve dünyada her yere sahip çıkacak kudrette bir Türkiye Cumhuriyeti’nin, başı göklere ermiş, vakur tavrı ortaya çıktığında birilerinin rahatsız olduğunu belirten Davutoğlu, önce Gezi provokasyonlarının organize edildiğini, asırlık çınar ağaçlarına sessiz kalanların, Gezi Parkı odaklı olaylarda, 10 kadar ağacın taşınması sebebiyle Türkiye’yi kargaşa haline dönüştürmek istediğini söyledi.

Uluslararası medyanın da onlarla yayın yaptığını belirten Davutoğlu, ”Vermek istedikleri imaj  ‘Türkiye’de kriz var’ imajıydı. Sonra 17, 25 Aralık olaylarında düğmeye basılmış gibi içeride ve dışarıdaki hainler tam da biz Cumhurbaşkanımızla geçen sene buraya Şeb-i Arus’a hareket ederken, bir darbe girişiminde bulundular. Yolsuzluk görüntüsü altında tam bir darbe girişimiydi” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, bu darbe girişimiyle susturmak istedikleri sesin, Türkiye’nin mazlumlara sahip çıkan, Türkiye’nin ‘küresel adalet’ diye haykıran sesi olduğunu vurgulayarak, ”Herkes hesap verecek, yükselen Türkiye’nin önünü kesmek isteyen herkes hesap verecek. Milletten almadığı iradeyi, desteği kapalı kapılar ardında almaya çalışan herkes hesap verecek” şeklinde konuştu.

”Tek tek gelmeyin topunuz birlikte gelin”

Geçen sene MİT tırlarında yapıldığını, Dışişleri Bakanlığındaki toplantının dinlendiğini hatırlatan Davutoğlu, “Bu hainler var ya, işte onlar istediler ki dışarıdan gelen telkinlerle içerideki işbirlikçileriyle 30 Mart seçimlerinde AK Parti sendelesin, Türkiye tökezlesin. Millet ise 30 Mart’ta AK Parti’ye sahip çıktığını gösterdi” dedi.

Davutoğlu, 30 Mart seçimlerinden  bir gün önce düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlığı nedeniyle gelemediği Konya Mitingi’ne değinerek, şunları kaydetti:

”O mitingte, Dışişleri Bakanı olarak sizlere hitap etmiş, ve şunu söylemiştim, aynı şeyi bir daha söylüyorum. O zaman da ‘AK Parti dışında, hatırlarsanız, kim varsa onu destekleyin’ dediler bu dışarıdaki çeteciler. Koalisyonlar kurdular, çatı aday dediler, şimdi de 2015 Haziranı’na giderken aynı çağrıda bulunuyorlar. Bir kez daha söylüyorum, tek tek gelmeyin, topunuz birlikte gelin. Eğer birinizden korkarsak Allah bu emaneti alsın. Sizin verdiğiniz emaneti korumak konusunda, bir an tereddüt edersek, Allah can emanetini bizden alsın. Kim kimle işbirliği yaparsa, kim kimin yanında koalisyon yaparsa yapsın, milli iradeyi egemen kılacağız.”

”Kudüs bizim davamız dediğimiz için…”

Başbakan Davutoğlu, “Nasıl 12 Eylül’de Kudüs’e sahip çıkıldığı için Konya mitingini bahane edip 12 Eylül darbesini yaptılar, aynı şekilde ‘one minute’ dediğimiz için, Kudüs bizim davamız dediğimiz için her türlü darbe girişiminde bulundular. Kim ne derse desin, o topraklar, Miraç’a sahne olan topraklar bizim için Konya kadar azizdir, Konya kadar mukaddestir” diye konuştu. 

Konyalılara seslenen Davutoğlu, “Kudüs’ü uzaklarda aramayın, Kudüs sizin kalbinizdedir, bizim kalbimizdedir, 77 milyonun kalbindedir, kalbinize bakın o mukaddes diyarları görürsünüz” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan olarak son mitingini Konya’da yaptığını ve 10 Ağustos’ta Konya’dan aldığı desturla, izinle Cumhurbaşkanlığı makamına geldiğini belirten Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

”Konya seninle gurur duyuyorum. Hem 30 Mart’ta hem 10 Ağustos’ta büyükşehirler arasında birinci geldin oyumuzu yüzde 70’e sonra da yüzde 75’e çıkardın. Şimdi soruyorum inşallah haziran seçimlerde yüzde 80’i aşmaya var mısın? Yüzde 80 ile bu hainlere demokrasi dersi vermeye, milli iradeye sahip çıkmaya var mısın? Nasıl 12 Eylül’e direndiysen, nasıl 27 Mayıs’a direndiysen, nasıl tek parti zulümlerine direndiysen, nasıl 28 Şubat’a direndiysen, bu darbecilere karşı da milli iradeyi ayakta tutmaya var mısın? Kimler içeride ve dışarıda ne kumpaslar kurarlarsa kursunlar, ‘Yeter söz de karar da sadece milletindir’ diye haykırmaya var mısın? İşte Konya, Selçuklu’nun payitahtı Konya, sen ayaktaysan evlad-ı Fatihan ayaktadır, sen ayaktaysan Ortadoğu ayaktadır, senin geldiğin, Horasan erenlerinin geldiği bütün ata yurtları ayaktadır. Allah senden razı olsun Konya.”

”AK Parti’nin mayası tutmuştur”

Büyük bir iftiharla 27 Ağustos’ta Olağanüstü Kongre’de görevi aldıktan sonra bir Konyalı olarak şehre gelerek, Konyalılara teşekkür ettiğini, Mevlana’dan destur aldığını anlatan Davutoğlu, şu ana kadar 35’e yakın ili, onlarca ilçeyi ziyaret ettiğini ve herbir il, ilçeye Konya’dan selam, irfan ve Mevlana’nın derin ilmini, maneviyatını götürdüğünü söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Konya’da olduğu gibi Türkiye’nin birçok şehrinde vatandaşların kendilerini bağırlarına bastığını ifade ederek, “Bu demektir ki maya tutmuştur, AK Parti mayası artık milletin öz mayasıdır. Görevler alınır, görevler devredilir. Cumhurbaşkanımızdan ben aldım, benden sonra başkaları alacak. Ama mayası tutmuş olan bu AK Parti davasının bayrağı hiçbir zaman yere düşmeyecek” diye konuştu.

“Kılıçdaroğlu Şişli’nin hesabını versin”

AK Parti olarak il il, ilçe ilçe milletle buluştuklarını belirten Davutoğlu, ”CHP neyle meşgul, bir de ona bakalım. Bakın biz Türkiye’yi harmanlıyoruz. Dünyayı harmanlıyoruz. Bir ay içinde Irak Başbakanını ağırladık, Rusya Devlet Başkanını ağırladık. Ben Yunanistan’a gittim, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı yaptık. Makedonya’ya ziyaretler yaptık. Cumhurbaşkanımız Papa’yı ağırladı ve daha bir çok ziyaretler yapıldı” diye konuştu.

”Biz içeride ve dışarıda tabiri caizse mekik dokurken, CHP Şişli ile meşguldü” diyen Davutoğlu, CHP’nin dünyasının bir ilçe sınırlı olduğunu belirtti.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Gerçekten demokrasimiz açısından bir ibret vesikası olayla karşı karşıyayız. Şimdi kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor. 30 Mart öncesinde görünen o ki eski belediye başkanı, yeni belediye başkanı seçilirken elinden bir kağıt almış. Bu kağıt da Hayri İnönü, seçilirken o taahhüt etmiş, seçimi kazansa bile daha sonra eski belediye başkanı Sarıgül’ün oğluna bu görevi istifa edip vereceğine dair. CHP bu demokrasiyi öğrenemeyecek. Milli iradeyi öğrenemeyecek. Halkoyu ne demek onu öğrenemeyecek. Birinci ders şu, kimin belediye başkanı olduğuna Şişlililer karar verir. Şişlililer karar verdikten sonra birtakım oyunlarla bu değişmez. Ama şimdi o aziz Şişlililer’e soruyorum, sizin oyunuza rağmen böyle bir kağıt verilmişse, yani kim belediye başkanı olursa olsun sonra oğluna bırakılacak denmişse, bunun o çok zikrettikleri saltanattan ne farkı var? Bu, Şişli halkına saygısızlık değil mi, bu milli iradeye saygısızlık değil mi? Şimdi Şişlililerin hesap sorması lazım. Neden böyle bir imzayla milli irade kapalı kapılar ardında devredildi?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hesap vermesi gerektiğini ifade eden Davutoğlu, ”Hesaptan kaçamaz. Daha Şişli’yi yönetemeyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi yönetmeye nasıl talip olabilir?” diye sordu.

Başbakan Davutoğlu, ”Vur vur inlesin CHP dinlesin” sloganları üzerine, ”Zaten CHP’ye millet her seçimde vuruyor, her sandıkta vuruyor. Ama ders alan yok ki. Çünkü biliyor millet CHP’ye vurmazsa, CHP iktidara gelse ilk yapacağı iş millete vurmak olacak. CHP iktidara geldiğinde millet zulümden başka bir şey görmedi ki. İşte Kılıçdaroğlu şimdi hesap verme makamında. Başka işlere yönelmesin, kendi hesabını versin. Şişli’nin hesabını versin. Hangi imzalar atıldı, hangi taahhütler verildi? Kim kimi tehdit etti? Her türlü kumpasın olduğu bir örnek. İşte CHP’ye millet oy vermez, iktidar vermez ama hasbelkader istediği gibi dört yıl değil, dört gün verilse Türkiye’yi Şişli’ye çevirirler” değerlendirmesinde bulundu.

”Hesaplaşmaya kararlıyız”

Davutoğlu, İstanbul’da Şişli’deki, Kadıköy’deki, Beşiktaş’taki vatandaşlara ve CHP teşkilatına seslendiğini belirterek, ”İstanbul’da hiç CHP İl Başkanı olacak kimse yok muydu da Ankara eski belediye başkanını İstanbul’a il başkanı yaptılar. Çünkü bunlarda dava misyonu ile ilgili bir tavır yok. Önemli olan günü idare etmek, idari maslahat. Ama biz görevi aldığımız andan itibaren tek bir rüya gördük, o da kalkınmış büyük Türkiye ideali. Bu idealin önüne kim engel çıkartırsa, onlarla hesaplaşmaya da kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Şimdi hemen birtakım pazarlıkların başladığını anlatan Davutoğlu, ”2015 seçimlerine giderken, tekrar kapalı kapıların ardında bazı pazarlıklar yapıldığını görüyoruz. Bu pazarlıkların hepsinden bir şekilde hesap sorarız. CHP milletvekili açıkladı. Dedi ki, ’30 Mart öncesinde paralel çeteyle işbirliği yapmakla hata yaptık.’ Çıksın Kılıçdaroğlu açıklasın, başka işleri karıştıracağına, kendince Şişli’de birtakım oyunlara gireceğine çıksın açıklasın. Nedir paralel çeteyle yaptıkları işbirliği, neyi verdiler, neyi aldılar?” diye konuştu.

Türkiye’de birçok masum insanı, mağdur hale getiren bu çeteyle işbirliği yapanların hepsinin millet tarafından cezalandırılacağının altını çizen Davutoğlu, ”Çünkü millet, oynanan oyunu görmüştür. Milli iradeye ihanet eden herkes hesap verecek. Milletin hesabından kaçamayacaklar” dedi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

”Onlar bu hesaplar içindeyken, bu kumpaslar içindeyken, biz üç ideali hayata geçirmeye kararlıyız. Tam ve mutlak demokrasi, milli irade egemenliği ve çözüm süreci üzerinden milli birlik ve beraberlik… Aslında Konya en güzel örnektir milli birliğe. Türk, Kürt ayrımı olmadan Cihanbeyli’de, Yunak’ta, Kulu’da, Konya’nın her bir yerinde bu milletin kardeşliğini gösteren bütün Konyalıları alnından öpüyorum, bağrıma basıyorum. Bütün Türkiye’de bu tabloyu görmek istiyoruz.”

”Destan yazıldı”

Ekonomik kalkınmanın aksatılmadan sürdürüleceğine dikkati çeken Davutoğlu, ”Bu kalkınmadan Türkiye payını aldığı gibi bir bütün olarak, Türkiye küresel bir güç olarak yükselirken, Konya da yükselecek. Konya bir merkez şehirdir. İlmin merkezidir. Maneviyatın, ticaretin, ticaret yollarının, ulaşımın, sanayinin merkezidir. Son 12 yılda Konya’da destanlar yazıldı. Hem milli irade bağlamında destan yazıldı hem de Konya’nın kalkınması bağlamında” diye konuştu.

Konya’ya 23 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Davutoğlu, ”Konya ulaşımın, yüksek hızlı trenin kavşak şehri haline geldi. Önce Ankara-Konya hattı açıldı. Sonra Eskişehir-Konya ve bu Şeb-i Aruz’da İstanbul-Konya hattı açıldı. Artık trenle 13 saatlik İstanbul, 4 saat 15 dakikaya indi. Konyaya hayırlı, mübarek olsun. Ankara 1 saat 45 dakika” dedi.

Önümüzdeki dönemde iki hat ile Konya’yı Akdeniz’e ve Türkiye’nin diğer bölgelerine bağlayacaklarını ifade eden Davutoğlu, Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri hızlı tren hattıyla Antalya turizminin Kapadokya’ya, Kayseri’ye bağlanacağını söyledi.

”En büyük lojistik merkezi kuracağız”

Konya’da Türkiye’nin en büyük lojistik merkezini kuracaklarını belirten Davutoğlu, 5 üniversitenin olduğu Konya’nın ilim, irfan diyarı olacağını söyledi. Organize sanayi bölgesi sayısının 7’ye çıkarıldığını aktaran Davutoğlu, “Konya ve Türkiye bizimle ve sizlerle tarih yazacak” şeklinde konuştu.

Türkiye’yi dünyada yükselen küresel bir güç olarak yeni yerine, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına oturtmayı hedeflediklerini anlatan Davutoğlu, 2023’e doğru bu kararlılıkla yürüdüklerini bildirdi.

Davutoğlu, “Konya’nın gücü, Sayın Halid Meşal’in de dediği gibi Türkiye’nin gücüdür, Filistin’in gücüdür, bütün İslam dünyasının, Türk dünyasının gücüdür. Bu gücü inşallah en zirve noktasına getireceğiz” dedi.

2015 Haziranında 81 vilayetimize örnek olacak şekilde yüzde 80’i aşacak mıyız?” diye soran Davutoğlu, Konya arkalarında olduğu sürece dava bayrağının yükseklerde olacağını kaydetti. 

Hamas lideri Meşal, AK Parti Konya İl Kongresi’nde

Kongreye Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdülhamit Gül, Ekrem Erdem, AK Parti Konya ve çevre illerin milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda partili katıldı.

Salona, “Bu toprakların sevdalısı Davutoğlu”, “Konya’nın gururu Davutoğlu, dualarımız seninle”, “Bilge adam, sen mazlumlara yardım et. Konya bize emanet”, “Davutoğlu, ümmetin dostu, mazlumların umudu” ifadeleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu’nun posterlerinin yer aldığı, “milletin sevdalıları” yazılı pankartlar asıldı.

Kongre salonunda AK Parti ve Türk bayraklarının yanı sıra Filistin, Suriye ve Mısır bayraklarının taşıması da dikkati çekti.

Davutoğlu’nun konuşması, işitme engelliler için işaret diliyle de aktarıldı. 

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, salona girişlerinin ardından yanlarına gelen yeğenleri Mehmet Çalık’ın oğlu Eren Alp Çalık’ı sevdiler.

Davutoğlu ile Halid Meşal, Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti.

AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi’nin ardından Başbakan Davutoğlu ile Halid Meşal, Mevlana Müzesi’ne hareket etti.

Burada Konya Valisi Muammer Erol tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu ile Meşal, müzeyi ziyaret etti.

Müzede dua eden Davutoğlu ile Meşal, yetkililerden bilgi aldı.

Mevlana Müzesi çevresinde bekleyen vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Başbakan Davutoğlu ile Halid Meşal’e, müzeyi ziyaret eden Malezyalı turistler de yoğun ilgi gösterdi.

Başbakan Davutoğlu ile Meşal, burada yerli ve yabancı turistlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X