Kılıçdaroğlu’na ikinci rakip

CHP Kurultayı için geri sayım başlarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakip sayısı ikiye yükseldi.

Kılıçdaroğlu’na ikinci rakip

Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın ardından Yalova Milletvekili Muharrem İnce de adaylığını açıklamaya hazırlanıyor.

Pazartesi günü Ankara’da saat 12.00’de adaylığını ilan edecek olan İnce, “Ortak iyiyi bulmak için aday olacağım. Ülkemin ve partimin gidişatından kaygı duyuyorum. Bunun için adayım. 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi, köprüden önceki son çıkış” dedi.

36. CHP Kurultayı, 3-4 Şubat tarihlerinde Ankara’da yapılacak. CHP Genel Başkanlığı’na aday olabilmek için 120 ila 130 delegenin imzası gerekiyor. Muharrem İnce, Ağustos 2014’te CHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ederek, olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olacağını açıklamıştı. Eylül 2014’te yapılan kurultayda Kılıçdaroğlu 740 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçilmişti. 177 delegenin imzasını alarak genel başkanlığa aday olan İnce ise yapılan seçim sonunda 415 delegenin yani geçerli oyların yüzde 36’sını almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X