Kılıç`tan profesöre hakaret suçlaması

Örnekleriyle Usulsüz Alıntı Sorunu isimli kitabında Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç`a hakaret ettiği öne sürülen Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Gözler hakim karşısına çıktı.

Kılıç`tan profesöre hakaret suçlaması
HALİL ÖZÇOBAN
  
Duruşmada ifade veren Gözler, ‘O da İntihal ile Başkan Oldu’ ve ‘Dava Geri Çekildi, Kılıç Başkan Oldu’ başlıklı Aydınlık Gazetesi’ne ait 2 haberi internet sitesinden kopyalayarak kitabının 454.’üncü sayfasında kullandığını söyleyerek, ‘Gazeteden sadece alıntı yaptım. Sözler bana ait değil, hakaret etmedim’ dedi.
 
İKİ AYRI DAVA VAR
 
Prof. Dr. Kemal Gözler’in, Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı davaya üniversitedeki öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.
 
Gözler hakkında aynı mahkemede, Anayasa Mahkemesi Üyesi Serdar Özgüldür’e de yine kitabında hakaret ettiği için açılmış ayrı bir dava daha bulunuyor. Bu davayla ilgili de ifade veren Gözler’in duruşması ertelendi.
 
HAKİM KİTABI OKUDU
 
Bu arada duruşmada ilginç bir diyalog da yaşandı. Prof. Dr. Gözler ifadesi sırasında sözlerini uzatınca konuyu bildiklerini ve mümkün olduğu kadar konuyu kısa tutmasını isteyen Hakim Mete Eser’in, “Hocam, bu vesileyle kitabınızı da okuduk, bizim için de faydalı oldu” demesi dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X