Kırmızı et üreticileri yeni fiyattan memnun

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç, dana karkas kesim fiyatlarının artırıldığını belirterek, üreticilerin durumu sevinçle karşıladığını kaydetti.

Kırmızı et üreticileri yeni fiyattan memnun

Tunç, besiciden et alım fiyatlarının artmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin karkas etin besiciden alım fiyatına ilişkin, ‘26 lira olan ithal menşeili karkas et fiyatlarını Et ve Süt Kurumu olarak bugünden itibaren 28 lira olarak uygulayacağımızı açıklamak istiyorum.

Yerlideki 28 lira olan karkas et fiyatımızı bugünden itibaren 29 lira olarak uygulamaya alıyoruz’ ifadelerini hatırlatan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkür etti. Tunç, ‘’Üreticiler dana karkas kesim fiyatlarının artırılmasını sevinçle karşıladı.

Besiciden etin alım fiyatlarında yapılan bu artış kırmızı et üreticilerimizi rahatlatmıştır” dedi. Alım fiyatlarının artırılmasıyla rahat bir nefes alacak üreticilerin karkas et ithalatının durdurulmasını beklediğini vurgulayan Tunç, bu yöndeki kararın sektörün geleceği için çok önemli olduğunun altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X