Kış lastiği takmayanlara ceza yağdı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, şehirlerarası otobüs terminalinde kar lastiği kontrolü yaptı. Kabak lastik takan otobüslere ceza yağacak.

Kış lastiği takmayanlara ceza yağdı

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde trafik polisleri kar lastiği kontrolü yaptı. Geçtiğimiz yıl meydana gelen otobüs kazalarının ardından denetimler artırıldı. Terminalden çıkan otobüsleri tek tek kontrol eden ekipler, yaklaşık 50 aracı inceledi. Ekipler, kar lastiği takmayan otobüslerin ön lastiklerini cihazla ölçtü. Lastiklerin 0.3 milimin altında olmamasına dikkat ediliyor. 

Ekiplerin, her gün bu kontrolleri titizlikle yaptığı öğrenildi. Araçlarına kış lastiği takmayan otobüslere 520, kış lastikleri 0.3 milimin altında olan araçlara ise 80 lira para cezası kesildiği açıklandı.

Kontrollerden duydukları memnuniyeti dile getiren yolcular, “Geçen sene birçok otobüs kazası olmuştu. Bu yıl denetimlerin yoğun olduğunu görüyoruz. Allah kimseye kaza bela olay vermesin” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X