Kış uykusuna yatmak isteyen ayı, hayvanat bahçesine in kazdı

Bursa Hayvanat Bahçesi’nde kışı rahat bir ortamda geçirmeleri için her türlü tedbir alınmasına rağmen, kış hazırlığını başlatan ayılardan biri kendine ‘in’ kazdı.

Kış uykusuna yatmak isteyen ayı, hayvanat bahçesine in kazdı

Bursa Zoo Park’taki ayılardan ikisi kışı kendileri için hazırlanan kapalı barınakta geçirmeyi tercih ederken, içgüdüsel davranışlarını terk etmeyen bir ayı ise toprağı kazarak kendine ‘in’ yaptı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde hava sıcaklarının düşmesiyle birlikte hayvanların kışı rahat içinde geçirmeleri için gerekli tedbirler alınırken, bazı hayvanların ise içgüdüsel davranışlarını terk etmediği görüldü. Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde doğan 17 yaşındaki bir dişi ve 14 yaşındaki 2 erkekten oluşan ayı ailesi de havaların birden soğumasıyla birlikte kış hazırlıklarına başladı. Ayılardan ikisi kışı, barınağın kapalı bölümünde geçirmeyi tercih ederken, biri ise doğal ortamda olduğu gibi kendilerine ayrılan açık alana in kazdı. Sabahın erken saatlerinde barınağın üst kısmında toprağı kazmaya başlayan bir ayı, çıkan toprağı eserek kendisine kış uykusuna yatacak bir yer hazırladı.

Doğal ortamda kar bastırınca yem bulmakta zorlandıkları için kış uykusuna yatan ve Mart ayının ortalarına kadar metabolizmalarını hayatta kalacak kadar yavaşlatan ayının, her türlü yem ihtiyacının karşılanmasına rağmen, içgüdüsel davranması dikkatten kaçmadı. Geçen yıl da iki ayının kışı barınakta geçirdiğini bir ayının ise başka bir noktaya yine ‘in’ kazdığını hatırlatan hayvanat bahçesi yetkilileri, kışı kendi yaptığı barınakta geçiren ayı için de belirli aralıkla ‘inin’ etrafına yiyecek bırakıldığını, ayının belirli periyotlarla yuvasından çıkıp, beslendiğini, daha sonra da yeniden barınağına girdiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X