Kıyasıya mücadele! En iyi mezar kazan kazanıyor

Macaristan’ın Szekesfehervar kentindeki bir mezarlıkta 2 kişiden oluşan 18 ekip, mezar kazma yarışmasının galibi olabilmek için mücadele etti.

Kıyasıya mücadele! En iyi mezar kazan kazanıyor

Katılımcılar mezarları kazma hızlarına, stillerine ve bitmiş mezarların görüntülerine bakılarak puanlandırıldı.

3846014-mezar_kazma-24__57515.jpg

Yarışmayı düzenleyen Szekesfehervar mezarlığı yöneticisi Edit Vadasz Kiraly’e göre yarışmanın amacı mezarcılarının mesleğine olan saygıyı ve mesleğin bilinirliğini artırmak. Kiraly, ‘İş gücünde kıtlık var, bu mesleği yarışma ile popüler hale getirmeye çalışıyoruz’ dedi.

3846014-mezar_kazma3-24__57515.jpg

Yarışmaya katılanlardan Laszlo Szucs, yarışma için hazırlık yapmadıklarını, mezar kazmanın zaten her gün yaptıkları iş olduğunu söyledi. Mezar kazmada güvenlik nedeniyle ekipteki iki kişiden yalnızca birinin çukur içinde çalışmasına izin verildi.

3846014-mezar_kazma4-24__57515.jpg

Kazılan çukur bir metre derinliğini aştığında olası bir çökme durumuna karşı kazıcılardan biri yukarıda kaldı. Bu yılki yarışmanın galibi Tata’dan gelen Libitina ekibi oldu. Kazanan ekibe 153 Euro para ödülü verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X