Kız öğrencilere ‘kapanma partisi’ düzenleyen öğretmene mahalleli sahip çıktı!

Şanlıurfa’da ortaokul öğrencilerine “kapanma partisi” düzenleyen öğretmene mahalle sakinleri “Öğrencilerin isteğiyle gerçekleştirildi.” diyerek sahip çıktı.

Kız öğrencilere ‘kapanma partisi’ düzenleyen öğretmene mahalleli sahip çıktı!

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki Hacılar Ortaokulu’nda düzenlenen ‘kapanma partisi’yle ilgili Hacılar Mahallesi sakinleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni G.İ.’ye sahip çıktı.

“ÖĞRENCİLERİN İSTEĞİYLE GERÇEKLEŞTİRDİ”

Hacılar Mahalle Muhtarı Seydi Duran konuyla ilgili şunları söyledi:

Öğretmenimizin iyi niyetiyle bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşması sonucu bu olayın basına yansıması ve böyle büyütülmesi bizleri çok üzdü. Öğretmenimiz sınıfta düzenlediği bu etkinlik öğrencilerimizin isteğiyle gerçekleşmiştir. Burası İmam Hatip Ortaokulu’dur. Böyle bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin böyle bir şeyi yapması gayet doğaldır.

“ZORLA OLSA DİĞER ÖĞRENCİLERİN DE KAPANMASINI İSTERDİ”

Bu öğretmenimiz normalde öğrencilerimize dini ve ahlakı öğretmesi gerekiyor. Bunu anlatmaması kötüdür. Biz bu işin sadece bir boyutuna bakıyoruz. Sınıfta kapalı ve açık olan öğrencilerimiz de vardır. Öğretmenimizin zorlama veya dayatmasıyla bu olay olsa o diğer öğrencilerin de kapanmasını isterdi.

“ZERRE KADAR BASKI GÖRMEDİK”

O partide öğrencilerin birbiriyle kaynaşması bir durum vardı. Bu olay çok abartılı oldu. Bugüne kadar öğretmenimizden zerre kadar bir baskı uygulama görmedik. Öğretmenimizden çok memnunuz biz kesinlikle öğretmenimizin arkasındayız.

“BİZ KENDİ İSTEĞİMİZLE KAPANDIK”

Sınıfta düzenlenen etkinliğe katılan öğrencilerden Hilal Ö. ise “Öğretmenimiz bize zorla başörtüsü veya eşarp takmadı. Biz kendi isteğimizle kapandık. Allah için kapandık” diye konuştu.

“BU OLAY ÇOK ABARTILDI”

Öğrenci velilerinden Fethi Özgül ise öğretmene şu sözlerle sahip çıktı:

Bir veli ve bir vatandaş olarak bu olayı spekülatif olarak görüyorum. Bu olay çok abartıldı. Aslında öğretmenimiz 2 yıldır bu okulda görev yapıyor. Onun bu süre içersinde herhangi bir yanlışını uygunsuz hareketini asla görmedik. Bu örtünme olayında öğrencilerimiz; gerek benim kızım gerekse diğer öğrenciler olsun herkes kendi isteğine bağlı olarak kapandıklarını biliyorum.

“BU NESLİ KİM YETİŞTİRECEK?”

Olayın sosyal medyada paylaşılması üzerine bu safhalara gelmesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Ben bir bilinçli baba olarak, çocuğuma öğretemediklerimi bu öğretmen sayesinde benim kızım öğrendi. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu geleceğimizi öğretmenlerimiz yetiştirecektir. Bu olaydan ötürü öğretmenimizi biz yadırgasak bu nesli kim yetiştirecek?

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X