Kız yurdunda paniğe neden olan 3 şüpheli ifade verdi

Karaman’da bir kız yurdunda paniğe neden olan olayın sırrı çözüldü. Arkadaşlarına şaka yaptığı belirlenene 3 öğrenci, polise verdikleri ilk ifadede, makyaj malzemesiyle yüzlerini boyayıp yurttaki öğrencileri korkutmaya çalıştıklarını, öğrencilerin panikle

Kız yurdunda paniğe neden olan 3 şüpheli ifade verdi

Karaman’da bir kız yurdunda öğrencilerden bazıları, yüzü saçlarıyla örtülü, siyah giyimli bir kişinin odaları gezdiğini iddia etmiş, haberin kulaktan kulağa yayılmasıyla fenalaşan 8 öğrenci hastaneye kaldırılmıştı. 3 öğrencinin arkadaşlarına şaka yaptığı belirlendi.

Yurtta öğrencileri korkutmaya çalışan 3 öğrenci, polise verdikleri ilk ifadede, makyaj malzemesiyle yüzlerini boyayıp öğrencileri korkutmaya çalıştıklarını, öğrencilerin paniklemesi üzerine şakayı bıraktıklarını söyledi.

Şakanın ardından kendilerinin de korkmaya başladığını ileri süren 3 öğrenci, oda kapısına masa dayayıp, uyumaya çalıştıklarını iddia etti.

İfadelerinin ardından serbest bırakılan 3 öğrenci, sadece yüzlerini boyayıp şaka yaptıklarını, odalara bırakılan notları ve işaretlerle ilgilerinin olmadığını ileri sürdü.

Polis, olaya karışan diğer öğrencilerin kimliğini belirlemek için çalışmasını sürdüyor.

KYK’DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bazı medya organlarında Karaman’daki Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu’ndaki öğrencilerin korku ve panik yaşaması olayına ilişkin doğruluğu teyit edilmeden haberler yapıldığı belirtildi. Kız yurdunda güvenlik personeli kontrolü ve kamera güvenlik sistemleri dahil olmak üzere gerekli tüm tedbirlerin mevcut olduğu, yurt binasına dışarıdan yabancı bir kişinin girmesinin kesinlikle söz konusu olmadığı ifade edilen açıklamada, öğrencilerin korku ve panik yaşamasına yol açan olayla ilgili, kurum başmüfettişi ve emniyet yetkililerince soruşturma yapıldığı vurgulandı.

O ÖĞRENCİLER HAKKINDA DİSİPLİN İŞLEMİ

Açıklamada, soruşturma sonucunda söz konusu hadisenin yurtta kalan üç öğrenci tarafından “şakalaşma” maksadıyla gerçekleştirildiğinin kendilerinin yazılı beyanlarıyla anlaşıldığı bildirilerek, şu ifadelere yer verildi: “Hangi amaçla yapılmış olursa olsun ailelerin bizlere emaneti olan öğrencilerimizin huzurunu bozarak paniğe sevk eden ve kamuoyunda kurumumuzla ilgili yanlış bir algı oluşturan bu üzücü hadisenin kabul edilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Bu nedenle, söz konusu öğrencilerle ilgili gerekli disiplin işlemleri derhal başlatılmıştır.” Yurtlarda barınan tüm öğrencilerin huzurlu ve güvende olmasının Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun temel görevi olduğu belirtilen açıklamada, öğrencileri ve ailelerini endişeye sevk edecek herhangi bir durumun bulunmadığı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X