Kızılay’dan renkli çocuk festivali 

Türk Kızılay Bursa Şubesi ile Genç Kızılay’ın ortaklaşa düzenlediği Türk Kızılay Çocuk Festivali, ile aralarında dezavantajlı ve yabancı uyruklularında bulunduğu yaklaşık 300 çocuk eğlenerek öğrendi.  

Kızılay’dan renkli çocuk festivali 

DERYA DEMİR

Türk Kızılay Bursa Şubesi, Genç Kızılay Bursa ve Toplum Merkezi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında renkli bir etkinliğe imza atttı. Türkiye genelinde 30 ilde gerçekleştirilen etkinliğin Bursa ayağında yaşları 8 ila 10 arasında olan çocuklar,  başlarında Türk Kızılay görevli ve eğitmenleri ile kendi öğretmenleri eşliğinde çeşitli oyunlar oynadı, atölye etkinlikleri ile el becerilerini geliştirdi.

Türk Kızılay’ın Altıntaş Mahallesi’nde bulunan kamp merkezinde gerçekleştirilen Türk Kızılay Çocuk Festivali, 60 Türk Kızılay gönüllüsü ve öğretmenlerin eşliğinde çekişmeli ve eğlenceli oyunlar ile öğretici atölye çalışmalarıyla renkli görüntülere sahne oldu. 

HEM ÖĞRENDİLER HEM EĞLENDİLER

Çocuklar bir yandan canlı langırt, dart, tırmanma gibi oyunlarla eğlenirken, bir yandan da boyama, takı gibi eğitici faaliyetler ile atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Çocukların hem öğrenmesi hem de eğlenmesi için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyleyen Toplum Merkezi Müdürü Esra Aruk, “Çocuklarımız yarım günlüğüne okullarından alınarak böyle bir organizasyon ile buluştu.

Okullarından birer öğretmen, gönüllülerimiz, çalışanlarımız ve psikolog eşliğinde bu festivali sürdürüyoruz. Çocuklar burada hem akıl oyunları ile buluşuyor hem de boyama, takı yapma gibi atölyeler ile eğitici bilgiler alıyor” diye konuştu. Programın sonunda çocuklara hediyeler dağıtıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X