Kızına hem babalık hem annelik yapan gazeteciden ders gibi kitap

Mehmet Saraç uzun yıllardır medya sektörüne emek veren bir gazeteci. Eşiyle yollarını ayırdıklarında kızı henüz küçük bir çocuktu. Saraç ve eski eşi yollarını ayırmalarına rağmen kızlarını ne anne ne de baba özlemi yaşatmadan büyütmeye özen gösterdiler.

Kızına hem babalık hem annelik yapan gazeteciden ders gibi kitap

Kızıyla geçirdiği zamanlarda mutlaka evinin mutfağına giren ve ona birbirinden güzel yemekler yapan Mehmet Saraç hem bu yemekleri hem de anılarını bir kitapta topladı.

Daha önce Urfa’da geçen çocukluk ve ilk gençliğini “Canlarına Değsin” adlı ilk kitabında yine bölgenin mutfak kültürüyle birlikte anlatan Saraç’ın ikinci kitabı olan Babiş’e Yemekler Cinius Yayınları’ndan çıktı.

Mehmet Saraç, Babiş’e Yemekler’de; kızlarını terk eden, onları babasız bırakanlara, kızıyla yaşadığı yirmi yılı anlatarak adeta ders veriyor. Saraç bu yıllar içinde kızına yaptığı yemekleri, aldığı övgüleri ve yergileri; aralarında geçen unutulmaz diyalogları, akıcı ve duru Türkçesiyle okurlarla buluşturuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X