Kızını tedavi ettirmediği iddia edilen Ceren Hindistan’dan ilk açıklama

2,5 yaşındaki kızının kemoterapi tedavisi görmesini istemediği haberleriyle gündeme gelen manken Ceren Hindistan, konu hakkında açıklama yaptı. Hindistan, “Anne olarak tedaviyi yarıda kesmem mümkün mü?” dedi.

Kızını tedavi ettirmediği iddia edilen Ceren Hindistan’dan ilk açıklama

Geçtiğimiz 14 Mart’ta 2,5 yaşındaki kızı Arya’nın böbrekte rastlanan ve kötü huylu olan Wilms Tümörü hastalığı taşındığını öğrendi. Büyük üzüntü yaşayan Ceren Hindistan ve çocuğunun babası Ümit Aslan, İstanbul’da özel bir hastaneye başvurdu. Çifte, kızlarının tedavi olması gerektiği söylendi. Fakat, Hindistan, küçük kızlarının kemoterapi almasını istemedi, tedavisi tamamlanmadan Arya’yı evlerine götürdü.

HASTANE DAVA AÇTI

Hastane yönetimi Arya’nın tedavi görmezse öleceğini belirterek mahkemeye başvurdu. Yönetim; Hindistan’ın, 5395 sayılı kanuna aykırı davranarak kızının koruma tedbirlerini ihlal ettiğini belirtti. Yetkililer, sağlık tedbiri kapsamında kalan Arya’nın fiziksel ve ruhsal sağlığının korunması ve tedavisi için gerekli tıbbı bakım ve rehabilitasyonun yapılmasını engelleyen Hindistan’ın çocuğuna koruma kararı verilmesi istendi.

Çıkan haberlerin ardından Ceren Hindistan, sosyal medya hesabından “Hastaneden elimizde kötü delillerle çıkınca arkamızdan mecburi dava açtılar” açıklamasını yaptı.

KIZININ BÖBREĞİ ALINDI

Çıkan haberlerin ardından açıklama yapan Hindistan, “Nasıl güzel mesajlar alıyorum çok teşekkür ederim. Allah hepimizin evlatlarını korusun, evlatla sınamasın. Arya Rima böbreğinden rahatsızdı ve ameliyat oldu. Böbreği alındı. Anne olarak tedavisini yarıda kesmem mümkün mü? Hangi anne böyle bir şey yapar. Uyurken sabaha kadar 50 defa saçını okşadığım, kokladığım evladıma böyle bir kötülük yapabilir miyim?

Babası da ben de bu süreci en iyi şekilde atlattık şükürler olsun ki! Ümit bey her daim her an yanımızdaydı. Ne yazık ki hastanemizdeki eksikler sebebiyle tedavi gördüğümüz hastaneden elimizde kötü delillerle çıkınca arkamızdan mecburi dava açtılar. Bir çeşit kuyruk acısı. Babası ve annesi olarak gerekli işlemlerimizi yapacağız”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X