KKTC’de sel 4 can aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) iki gündür etkisini gösteren fırtına ve şiddetli yağmurda 4 kişi hayatını kaybetti.

KKTC’de sel 4 can aldı

Birçok otel, ev ve iş yerini su bastı; Girne ile Lefkoşa arasındaki yolda biriken su nedeni ile bir süre trafik akışı sağlanamadı. Bazı bölgelerde elektrikler kesildi, okullar tatil edildi. Girne bölgesinde çarşamba günü etkili olan yağış sonrasında ciddi hasarlar meydana geldi. Bir çok ev kullanılamaz hale geldi, araçlar sele kapıldı.

Emniyet yetkilileri Girne Çiklos bölgesinde bir erkek; Doğanköy’de de dere yatağında bir erkek ve bir kadın cesedine ulaşıldığını belirtti. Selin en çok etkili olduğu Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, “Evlerinde mahsur kalanlar var” açıklamasını yaptı.

Girne Kaymakamı Sinan Güneş de, “Ekiplerimiz tüm çağrılara yetişmeye çalışıyor” dedi. Güneş bazı otellerde mahsur kalan turistlerin güvenli bölgelere taşındığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X