Klima satışları patladı

Klima satışları, yaz mevsiminin gelmesi ve sıcaklıkların yükselmesiyle yüzde 200’e varan oranlarda artış gösterdi.

Klima satışları patladı

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, haziran ayında önceki aylara göre klima siparişlerinin yüzde 163 artış gösterdiğini belirterek, en çok klima siparişinin İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Mersin ve Hatay’dan verildiğini söyledi.

Erkeklerin kadınlardan 5 kat fazla klima ve vantilatör alışverişi yaptığını vurgulayan Erturan, klima seçiminde en fazla dikkat edilen hususların marka, fiyat, BTU (İngiliz Isı Birimi) ve enerji sınıfı olduğunu kaydetti.

n11.com Satış Genel Müdür Yardımcısı Örpen Koçak da, haziranla birlikte klimalara olan ilginin ciddi şekilde arttığına işaret ederek, söz konusu ayda klima satışlarında önceki aylara göre yüzde 190’lık bir artış gözlemlediklerinin altını çizdi. Tüketicilerin ağırlıklı olarak 2 bin ila 3 bin 500 lira aralığında klimalara ilgi gösterdiğini dile getiren Koçak, 12 bin ve 18 bin BTU kapasiteli, A++ enerji verimliliği sunan klimaların daha çok tercih edildiğini anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X