Koalisyon güçlerine ağır suçlama

Uluslararası Af Örgütü, geçen yıl ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Suriye’nin Rakka kentine yönelik düzenlediği hava operasyonlarında uluslararası hukukun ihlal edildiğini söyledi.

Koalisyon güçlerine ağır suçlama

Örgüt, ayrıca koalisyonun DEAŞ’ın kalesi olarak nitelendirilen Rakka’ya yönelik operasyonlarında muhtemel savaş suçlarının araştırılması için bağımsız bir soruşturma başlatılmasını istedi.

Hazırladığı raporda ABD, İngiltere ve Fransa’ya bağlı birliklerinin 6 Haziran – 12 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlediği operasyonlarda on binlerce kişinin kenti terk ettiğine dikkat çekti. Bu kaçışların yüzde 90’ından fazlasından ABD birliklerinin sorumlu olduğu belirtildi.

Raporda koalisyon güçlerinin saldırılarının orantısız olduğu ve saldırılarda sivillerin gözetilmediğine ilişkin verilerin bulunduğuna işaret edilerek Rakka’da savaş suçu işlenmiş olabileceği vurgulandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X