Koalisyon YPG’yi vurdu

ABD’nin öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçaklar, PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) “yanlışlıkla” vurdu. Deyrül Zor’daki saldırıda 6 SDG’linin öldüğü bildirildi.

Koalisyon YPG’yi vurdu

Olay, Suriye’nin doğusundaki Deyrül Zor bölgesinin Hajin kasabasının yakınlarında meydana geldi. Saldırının iki F-15 jetiyle düzenlendiği, 15 kişinin de yaralandığı belirtildi. Hava baskınlarının sadece Kürt güçlerince yürütülen operasyonu alt üst etmekle kalmadığı, SDG’den birçok firarın yaşanmasına yol açtığı, bunun sonucunda da teröristlerin bölgedeki bazı sahaları ele geçirdikleri belirtildi.

MUHALİFLERE VERİLEN SÜRE UZATILDI

Öte yandan İdlib’de silahlı muhaliflere tampon bölgeden çekilmeleri için tanınan süre hafta başında dolarken, çekilmeyen unsurlar için sürenin  uzatıldığı ortaya çıktı. BM’nin insani yardım koordinatörü Jan Egeland, garantörler olan Rusya ile Türkiye’nin ‘İdlib anlaşmasını uygulamak için daha fazla tanınacağını’ belirttiğini açıkladı.Türkiye ile Rusya’nın, Suriye ordusunun operasyon düzenlememesi karşılığında İdlib’de kurulacak silahsız bölge için silahlı örgütlere tanıdığı çekilme süresi uzatıldı.

Silahlı muhaliflere ağır silahları ile çekilmeleri için 15 Ekim’e kadar süre tanınmış ancak bu gruplardan bazıları çekilmemişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X