Kodlama Festivali için geri sayım

Bursa’da ilk kez düzenlenecek Kodlama Festivali 21 Mayıs Pazar günü 11.00 – 17.00 saatleri arasında Podyum Park’ta gerçekleştirilecek.

Kodlama Festivali için geri sayım

Bursa’nın ilk Kodlama Festivali 21 Mayıs 2017 Pazar günü Podyum Park’ta gerçekleştirilecek. Ben Maker ve Kodlamasal tarafından düzenlenecek etkinlikte minik misafirler bir gün boyunca “Arduino” ile robot kodlayabilecek, “Scratch” ile kendi oyununu yazabilecek, “arttırılmış gerçeklik” uygulamaları ile geleceğe merhaba diyebilecek. Podyum Park’ta 11.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacak atölyeler ücretsiz olup, her saat başı yeni seans ile öğrenciler kodlamayla buluşacak.

Kodlama eğitiminin önemine dikkat çeken Ben Maker ve Kodlamasal, festival boyunca 9 farklı kodlama dili ve 20 atölye ile geleceği kodlayacak. Festivalin, okullar, özel şirketler ve öğrencilerin katılımıyla gelecek yıllarda geleneksel hale getirilmesi hedeflenirken, festival alanında bulunan çadırlarda Bahçeşehir Okulları Bademli Kampüsü, Çağdaş Öncü Okulları, Era Koleji ve Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin de ücretsiz olarak sunacağı atölyeler bulunacak. Bu çadırlar içerisinde okul sene boyunca öğrencilerin yaptığı robot ve kodlamaya yönelik çalışmaları sergilemenin yanı sıra öğrenci ve eğitmenlerin belirlenen konular üzerine tekrarlı atölyelerini misafirlere sunacak.

Festival alanında misafirlere ücretsiz olarak sunulacak bazı atölyeler ise şöyle:

Kodlamasal 7-9 Yaş

Scratch ile Oyun Kodlama 10-12 Yaş

mBot ile Robot Kodlama 10-14 Yaş

Makey Makey ile Kodlama 5-7 Yaş

Arduino Kodlama 10-14 Yaş

Scratch ile iOT Kodlama 10-14 Yaş

Scratch ile Arttırılmış Gerçeklik 8-12 Yaş

Cubetto ile Kodlama 5-7 Yaş

OSMO ile Kodlama 5-7 Yaş

Lego Robot Kodlama 6-10

Beyin Mühendisliği 7-12 Yaş

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X