Kodlama Festivali’ne yoğun ilgi

Bursa’da ilk kez düzenlenen Kodlama Festivali yoğun ilgi gördü. Podyum Park’ta gerçekleştirilen etkinlikte minikler kodlama yapmanın heyecanını yaşadı.

Kodlama Festivali’ne yoğun ilgi

GELECEĞİ KODLADILAR

Bursa’nın ilk Kodlama Festivali 21 Mayıs 2017 Pazar günü Podyum Park’ta gerçekleştirildi. Ben Maker ve Kodlamasal tarafından düzenlenen etkinlikte minik misafirler bir gün boyunca “Arduino” ile robot kodladı, “Scratch” ile kendi oyununu yazdı ve “arttırılmış gerçeklik” uygulamaları ile geleceğe ‘merhaba’ dedi. Podyum Park’ın ev sahipliğini yaptığı kodlama festivali yağmura rağmen yoğun ilgi görürken, bin civarında öğrenci ve ailelerin stantları gezdiği etkinlikte, 500’den fazla öğrenci atölyelerden yararlandı.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Çağdaş Öncü Okulları’nın robotik kodlama atölyesi ve Bahçeşehir Koleji Bademli Kampüsü’nün ise uzay robotiği atölyesi gerçekleştirdiği festivalde Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencileri de scratch atölyesi ile etkinlik içerisinde yer aldı. Kodlama eğitiminin önemine dikkat çeken Ben Maker ve Kodlamasal, gelecek yıl daha kapsamlı bir festival düzenleneceğinin müjdesini vererek katılım gösteren öğrencilere teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X