‘Kokain kralı’ hapisten kaçtı

İtalyan mafya lideri Rocco Morabito, ülkesine iade edilmek üzereyken, Uruguay’a tutulduğu hapishaneden firar etti.

‘Kokain kralı’ hapisten kaçtı

Uruguay, ‘Milano’nun kokain kralı’ diye bilinen uyuşturucu kaçakçısı Morabito’yu İtalya’ya iade etmeyi kabul etmişti. ‘Ndrangheta’ adlı suç çetesinin başı olduğundan şüphelenilen Morabito, 1995’ten bu yana İtalya’nın en çok aranan zanlılarından biriydi. Morabito, 2017’de, 10 yıldır sahte kimlikle yaşadığı Punta del Este’de yakalanmıştı. Ndrangheta mafyası, Güney İtalya’daki Calabria bölgesinden geliyor ve Avrupa kokain ticaretinin yüzde 80’ini kontrol ettiği sanılıyor. 

ÇATIDAN FİRAR ETTİ

Uruguay Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Morabito ve diğer üç mahkumun, çatıdaki bir delikten firar ettiği ve yakındaki bir çiftlik evinin sahibini soyup, parasını aldıkları belirtildi.

52 yaşındaki Morabito, Eylül 2017’de Uruguay’ın başkenti Montevideo’da bir otelde kalırken tutuklanmıştı, ancak başkentin doğusundaki tatil kasabası Punta del Este’de bulunan lüks bir villada yaşıyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X