Kol sarkmasını engellemek mümkün

Kadınlarda, el sallarken, yemeğe tuz dökerken veya saç tararken fark edilen kol sarkmasını engellemek mümkün.

Kol sarkmasını engellemek mümkün

Özellikle orta yaşlarda fark edilmeye başlanan kol sarkmaları, hareketsizlik, zayıflık, kilo alıp-verme veya genetik sebeplerle ortaya çıkmaktadır. Genetik olarak da adaleler ve deri gevşek olabilir. İlk yapılması gereken, derhal egzersizlere başlamaktır. Her gün yapılan düzenli ve doğru egzersizle çok güzel ve uzun süreli sonuç alınır. Hem tüm vücutta genel dirilik hem de psikolojik dirilik elde edilir, üstelik de daha az masraflıdır. Ancak bu iyi niyet genellikle bir türlü gerçekleşemez ve daha kısa bir yol olan tıbbi yardım talep edilir.

 

MEDİKAL ESTETİK

Pasif egzersiz: Spor yapamayanlar için, ülkemizde uzun yıllardır kullanılmış ve denenmiş, galvanik akımla uyarı vererek sadece adaleleri çalıştırıp pasif jimnastik hareketleri yaptıran sistemler mevcut. Bu sistem adaleleri gayet iyi toparlar. Ancak, bu kişilerin cilt ve cilt altları da gevşektir ve spor yaparak bunlar düzeltilemeyeceği için bu sistemler yeterli değildir ve başka destekler gerekir.

 

Endopeel: Ameliyatsız adale sıkılaştırma yöntemlerinden yeni sayılabilen bu yöntemi kolay olduğu için başta saymak gerekir. İlaç, adale içine enjekte edilerek hem adalenin sertleşmesine ve hem de kısmen derinin sıkılaşmasına yardımcı olur. İşlem 15-20 dakika sürer, çabuk etki eder, 6-8 ayda bir tekrar edilir. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.

 

Mezoterapi: Zayıflamış cilt ve cilt altı dokusunu vitamin ve stimule edici ilaçlarla desteklemek, dokuların fizyolojik sağlığını arttırır. Diğer tedavilerle birlikte kombine yapıldığında sonuçlar daha başarılı olur.

 

D-lift: Bu yöntem gevşemiş cilt altı dokusuna lokal anesteziyle yerleştirilen ameliyat iplikleridir. Cildin tabiatını, kalınlaştırarak değiştirmek aslında bugüne kadar pek başarabildiğimiz bir şey değildi. Ama ameliyat dikişlerinin etrafında zamanla oluşan sıkılaşmış dokudan esinlenerek keşfedilmiş bu sistem sayesinde, bu sıkı doku artık istenilen yerde elde edilebiliyor. Uygulama sonrası oluşabilecek olası morlukların dışında, hiçbir yan etkisi yoktur.

 

Askı: Yine gevşemiş deriyi toplayabilen, zamanla eriyebilen, deri altına yerleştirilen askılı iplikler, kollarda da başarıyla kullanılmaktadır. Bu işlem lokal anesteziyle yapılır. Asıcı ve dokuyu uyarıcı etkisiyle cilde çok kısa sürede form vererek toparlar. Etkisi iki yıl kadar sürer, tekrar edilebilir veya öncekilere ilaveler konulabilir.

 

Lipoliz: Fazla kilolara bağlı sarkmalarda da cilt altı yağ dokusunu azaltmak için, yağ dokusu içine enjekte edilerek uygulanan, lipoliz yapıcı ilaçlar vardır. Lipoliz yöntemi Batı dünyasında uzun yıllardır, ameliyat seçeneğinden önce kullanılmaktadır. 3-5 günlük şişme ve morluklar dışında başka bir yan etkisi yoktur, 4-6 seans gerektirir.

 

CERRAHİ YÖNTEMLER 

Lipsuction: Daha çok, fazla yağlı ama sıkı bir cilt yapısına sahip kişilerde uygulanabilir. Çünkü yağ dokusunun azalması, boşalma nedeniyle daha da sallanmayı arttırabilir. Liposuction esnasında içten uygulanan lipolazer, radyofrekans ve ultrason teknolojileri sayesinde, bir yandan yağ miktarı azalırken, bir yandan da cilt altı iyice ısıtılarak sıkılaştırılmış olur. İyi teknik ve tecrübe gerektirir.

 

Brakioplasti: Özellikle fazla kilolu veya kilo vermiş kişilerde, hem bu kadar fazla yağ dokusunun alınması ve bir hayli fazla deri bollaşmasının düzeltilebilmesi için, kesilerek çıkarılması gerekir. Artık bu noktaya gelmiş kişiler için başka bir seçenek yoktur. Ameliyat doğru bir karardır, çünkü çok fazla fiziksel rahatsızlık verir. Ancak dirsekten kol altına kadar uzanan bir ameliyat çizgisi, insanları korkutur, halbuki bu izler zamanla göze çarpmayacak hale geleceğinden, elde edilecek rahatlık göz önünde bulundurularak bu karar verilmelidir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X