Komşu ile ticarette işbirliği arayışı

Bulgaristan Başkonsolosluğunda uzun yıllar başkatip olarak görev yapan Veselin Bozhilov, Bursa’ya konsolos olarak atanmasının ardından Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (RUMELİSİAD) ziyaret etti.

Komşu ile ticarette işbirliği arayışı

Başkan Ömer Kumova ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Veselin Bozhilov’a konsolosluğun ticari ataşesi Aleksandar Aleksandrov da eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ömer Kumova, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin fazlasıyla gelişime açık olduğunu vurguladı. ”Bulgaristan’ın kış turizminde çok önemli destinasyonlara sahip olması, Türkiye’nin ve Bursa’nın bu yöndeki potansiyeli her yıl ciddi bir büyümeye zemin oluşturuyor” diyen Kumova şöyle devam etti: ”RUMELİSİAD Turizm Komitesi’nin üzerinde çalıştığı ve her iki ülkenin yararına oluşturulmuş projeleri, konsolosumuz Sayın Bozhilov ve ticari ateşemiz Sayın Aleksandrov ile paylaştık.

Hedefimiz iki ülkenin ticaret hacmini geliştirip, büyütürken, bağları çok daha güçlü hale getirmek. Sayın Bozhilov, komitemizin hazırladığı projelerde ortak hareket edeceklerini ifade ettiler. Bu birlikteliğin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz.”

RUMELİSİAD BÜYÜK AVANTAJ

Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bozhilov da, RUMELİSİAD’ın çalışmalarını bildiğini belirterek, ”Bursa’da görev yapacak olmam nedeniyle de mutluyum. İki ülke arasında oluşturulabilecek birçok proje var. Bu yönüyle RUMELİSİAD gibi dinamik, sadece proje üretmekle kalmayıp, bunları hayata geçiren bir yapının Bursa’da olması hem Türkiye hem de Bulgaristan açısından bir avantaj” diye konuştu.    

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X