Kömür madeninden  adaçayı bahçesine

Orhaneli’nde daha önce faaliyetleri tamamlanarak kapatılan kömür madeni sahasında yürütülen rehabilitasyon çalışmalar çerçevesinde bugüne kadar dikilen fidan sayısı 1 milyonu bulurken, bölgeye şimdi de adaçayı ve biberiye ekiliyor.

Kömür madeninden  adaçayı bahçesine

OSMAN SAK

Orhaneli’nde geçtiğimiz yıllarda faaliyetleri sona eren kömür madeni sahasındaki rehabilitasyon çalışmaları sürüyor.
Orhaneli’nin Gümüşpınar ve Dündar Mahallelerinde daha önce çalışmaları tamamlanarak kapatılan kömür madeni sahasında Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2014 yılında başlatılan çalışmalar çerçevesinde karaçam, akasya, yabani erik, kızılcık, ceviz, badem ve yabani elma fidanı dikildiği bildirildi. Sadece geçtiğimiz yıl dikilen fidan sayısının 350 bini bulduğu belirtilirken, bugüne kadar dikilen fidan sayısının ise 1 milyona ulaştığı bildirildi. Bölgeye şimdi de adaçayı ve biberiye fidesi ekiliyor.

DOĞAYA KAZANDIRILIYOR…

Madencilik faaliyetlerinin sona erdiği terkedilmiş sahaların rehabilitasyonunun gerçekleştirildiğini belirten Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, 5 bin 200 dekar alanın yeniden doğaya kazandırılması çerçevesinde çalışma yürütüldüğünü söyledi. Gümüşpınar ve Dündar Mahallesindeki vatandaşların burada çalışarak günlük 50 TL ücret aldığını belirten Özer, rehabilitasyon çalışmalarında görev alan yöre halkının da ekonomik gelir elde ettiğini ifade etti. 

BİBERİYE VE ADAÇAYI…

Yöre halkının daha sonra bu bölgenin bakım işinde de çalışacağını belirten Orhaneli Orman İşletme Müdürü Sadettin Özer, bölgeye ayrıca 10 bin adet adaçayı ve 10 bin adet de biberiye fidesi ekildiğini bildirdi. Sonbahar aylarında da bölgeye kekik ve lavanta ekimi yapılacağını belirten Özer, vatandaşların ileride buralardan ücretsiz yararlanabileceklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X