Kömürsüz kalan okulların sorunu haftaya çözülüyor

Devlet okullarına dağıtılacak kömürlerde ihale süreci uzadığı için yakacak sıkıntısı çeken okullara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sevindirici haber geldi.

Kömürsüz kalan okulların sorunu haftaya çözülüyor

DERYA DEMİR PINAR

Sorunun çözüldüğünü belirten yetkililer, okullara önümüzdeki hafta kömür dağıtımı yapılacağını bildirdi.

Bu yıl ilçelerden alınıp İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirilen ‘kömür ihalesi’ni kazanamayan bir firmanın itirazıyla uzayan süreç, okulların kömürsüz kalmasına neden olmuştu. Öğrencilerin soğuk sınıflarda öğrenim görmemesi için bazı veliler okullara kömür götürmek zorunda bırakılmıştı. Uzun zamandır yakacak bekleyen okulların durumuyla ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Kamu İhale Kurumu’na sevk edilen sürecin önümüzdeki hafta tamamlanacağını söyledi. Yetkili, şu ifadeleri kullandı: ”Kamu İhale Kurumu itirazı incelemeye aldı ve bunun sonucunda kazanan firmanın eksik belge verdiği tespit edildi. Söz konusu firma, belirlenen bu eksik belgeyi tamamladı. Böylelikle sorun çözüldü. Önümüzdeki haftaiçi tüm okullara kömür dağıtımı yapılacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X