Kontrollü nüfus artışı şehirleşme için olumlu

İnegöl’de geçmiş yıllara oranla nüfus artış oranında bu yıl düşüş yaşanırken, Belediye Başkanı Alper Taban kontrollü nüfus artışının şehirleşme için olumlu olduğunu ifade etti.

Kontrollü nüfus artışı şehirleşme için olumlu

2017 yılı nüfus verilerine göre İnegöl’ün 255 bin 32 olan nüfusu 2 bin 899 kişi artarak, 257 bin 931’e ulaşırken, şehrin nüfusunda bir artış olsa da, bunun önceki yıllara oranla düştüğü görüldü. Geçtiğimiz yıl nüfus artış hızı yüzde 2,4 olarak gerçekleşen İnegöl’de, bu oran 2017’de yüzde 1,1’e geriledi. Belediye Başkanı Alper Taban, “Nüfus artışında önceki yıllara göre bir düşüş söz konusu. Kontrolsüz nüfus artışının getirdiği bazı sorumluluk ve yükler var. İnegöl’de ilave bir nüfus demek, bu insanlara yol üretmek demek, ikamet anlamında yer üretmek demek, sağlık, eğitim imkanlarını sunmak anlamına geliyor. Beraberinde buna uygun hizmet sunabilmeniz anlamına geliyor” dedi.

GENÇ NÜFUS…

Genç nüfusa ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Alper Taban, “Tabi artışın düşüklüğü teknik olarak nedendir, bunu da incelemek lazım. Nüfusun gençleşmesi anlamında nüfus artışı güzel. Ama sadece göç anlamında olan nüfus, o da sanayileşen yerlerin önümüze getirdiği bir konu. İnegölümüzde de sanayi çok hızlı gelişiyor. Bu yıl artışta yaşanan düşüşü incelemek gerek. Ancak kontrollü nüfus artışı aslında bizim istediğimiz olandır. Çünkü o insanlara hizmet edeceksiniz, konut alanları eğer yoksa, mevcut alanlar üretmek zorundasınız. Bu yılki rakam önceki yılların artış oranlarına göre düşük kalmış olabilir ama şehirleşme anlamında bence iyi bir şey” açıklamalarında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X