Kosova’da Gönül Sofrası

Osmangazi Belediyesi, Kosova’nın Priştine kentinde düzenlediği iftar yemeği ile binlerce insanı aynı sofra etrafında buluşturdu.

Kosova’da Gönül Sofrası

Priştine Meydanı’nda kurulan çadırda verilen iftar yemeğine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, AK Parti Geçmiş Dönem Milletvekilleri Süleyman Gündüz, Şevket Orhan ve Ali Osman Sali katıldı.

Kurulan iftar çadırında bir araya gelen yüzlerce kişi, Ramazan’ın bereketini aynı sofrada paylaştı. Başkan Dündar, bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Ramazan ayı, bolluk, bereket, birlik, beraberlik ve kardeşlik demektir. 1. Murad Hüdavendigar, bu topraklarda şehit oldu. Sultan Murad’ın buralara kadar gelmesinin sebebi bu topraklarda insanların hangi din ve milletten olursa olsun barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasını sağlamaktı. Biz de aynı barış ortamının sürmesi temennisindeyiz. Ramazan ayında yaşadığımız birlik, beraberlik ve barış ortamının tüm yıl sürmesini diliyorum” diye konuştu. 

İftar programında, her yaştan Kosovalı ve Bursalı vatandaş aynı sofrada buluştu. Vatandaşlar, edilen duaların ardından orucunu açtı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X