`Kötü tezahüratların değişmesi lazım`

A Milli Takım’ın Brezilya’ya 4-0 mağlup olduğu maçın ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, “Federasyon başkanına, bize, oyunculara kötü tezahüratların değişmesi lazım” dedi.

`Kötü tezahüratların değişmesi lazım`
A Milli Takım’ın özel maçta Brezilya’ya 4-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Fatih Terim açıklamalarda bulundu.
 
Terim, “Bir defa böyle bir gerçekleri görmekten ve biz başta olmak üzere böyle bir durumla karşı karşıya kalmaktan dolayı mutluyum. Brezilya’nın ne kadar kaliteli bir takım olduğunu gördük. Yoksa abartılar; ‘O uçuyor, bu kaçıyor’ şeklinde devam edecek. O yüzden bugün milat olur inşallah. Bu tip maçlar eğer milat olursa, gerçekleri ifade etmemiz gereken şeyler de olacaktır. Yapacağımız programlar ve projeler için önemli bir veri olur bize bugünkü maç. Bu yüzden bu bizi ilgilendiren bir durum. Bu yüzden dünyanın en güzel takımlarından birini seyretmekten dolayı çok mutluyuz. Çok önemli oyuncular seyrettiğimiz için mutluyuz. Bir kalifikasyon maçı öncesi Brezilya ile oynadık. Bende Kazakistan ayarında bir takımla oynayıp, takımıma ayar çekmeyi bilirdim. Önümüzdeki maç inşallah Arjantin’le olur. Mesela dakika 90 Neymar hala top istiyor ve hala istiyor. Taffarel ve Dunga ile konuştum, onlarda antrenmanda aynı futbolu oynadığını söylüyor. ‘Yarın antrenmanda yine bu Neymar olacak’ diyor. Alacağımız örnek şeyler bunlar olmalı” açıklamasını yaptı.
 
‘OYUNCULARIM HERKESTEN ÇOK ÜZÜLÜYOR’
 
Brezilya’nın yıldızlar topluluğu olduğunu ifade eden Fatih Terim, “Yıldız çıkarmak için bu yaklaşımımız yetmez. Doğruları, gerçekleri yaşamamız lazım. Fizik olarak, mücadele olarak yaşamamız lazım. Aynı şekilde psikolojik ve teknik olarak da. Ancak daha da önemlisi bugün 19. dakika Hamit’in verdiği geri pasın dışında pozisyon vermedik. Federasyon başkanına, bize, oyunculara kötü tezahüratların değişmesi lazım. Neymar’ı Willian’ı alkışlayanlar, bizim oyuncularımızı da desteklemeli. Onların buraya gelmesinden keyif aldık. Ama bizim çocuklarımız neden yuhalanıyor. Nedir bu kastımız. Hep beraber el birliği yapalım. Sonuç; yeri geldi mi hazırlık maçı diyoruz ama muhakkak ki önemli. Aradaki farkı ifade ettim zaten. Ama çözüm yolu bu değil ki. Çocuklarımız sevecek ki oynanılan oyunda destek görmeliler ki biraz daha mücadele etsinler. Onları taraftar kucaklayacak ki onlar biraz daha mücadele etsinler. Kimse memnun değil, bende değilim. Ama onlar, yani oyuncularım herkesten çok üzülüyor” yorumunda bulundu.
 
‘KÜÇÜK VİZYONLAR, BÜYÜK ŞEYİ GETİRMEZ’
 
Pazar günü oynanacak olan Kazakistan maçında seyircinin destek olması gerektiğinin altını çizen tecrübeli teknik adam, “Ama hep böyle yapıyoruz. Zaman zaman inşallah bu tip gerçeklerle karşı karşıya kalırız. Lazım da bence. Türkiye ligindeki mücadele yetmiyor ama bir başladık ki konuşmaya felaket. Küçük vizyonlar, büyük şeyi getirmez. Bahaneler, sebepler omuz omuza her faulde atmayacaksın kendini. Herkes çalmıyor düdüğü. Özbek hakem muhteşem yönetti maçı. Brezilya iyi ki buraya geldi. İyi ki bu maçı almışız. Büyük cesaretle futbolun güzelliğini tadarak bir gün geçirdik. Üzgünüz. Ama benim çocuklarım dayak yemekten bıktı. Zaten ben ölmüşüm 2-0 mağlup olmuşum, ‘yuh ona’ ‘çık buna’. Bu takım kendi evinde 7 gol yedi. Sadece fiziği, teknik taktiği değiştirmemiz yetmiyor. Kendimize birde futbol kültürü koymamız gerekiyor. Döverek değil, söverek değil. Esas bana göre bugün budur alınması gereken. Bu turnuva olmaz ötekisi olur. Omuz omuza geliyoruz, biz düşüyoruz hakem, ‘devam’ diyor. Gol yiyoruz sonuçta normal bir şekilde oyuna devam etmemiz lazım ama taraftarın yaptıkları sebebiyle bütün moralimiz bozuluyor. Çünkü bütün etkenler aleyhimize. Biz az koşup, az mücadelemize rağmen beklentimiz çok. Hepimizin tekrardan bu milat olmalı inşallah” dedi.
 
‘BREZİLYA’YI AĞIRLAMAKTAN SON DERECE KEYİF ALDIK’
 
“Bu çocukları sarıp sarmalayacağız” diyen Türkiye Futbol Direktör Fatih Terim, “Yeni gelecek oyunculara çok önemli bir mesaj olabilir bugün. Benim bu gece için düşüncem, Türkiye’nin alması gereken ders budur. Brezilya’yı ağırlamaktan son derece keyif aldık. Sempatik bir takım. Ama sevmeyi deneyelim. Bizim çocuklarımız da sempatiktir” açıklamasında bulundu.
Terim, “İnsanın kendi vatandaşından, insanından birini protesto etmesi, bağırması hoş değil. Pazar gününe kadar onların hepsini halletmeye çalışacağız. Bunu sadece uluslararası maçlar için söylemiyorum. Amatör kümede kavgalar, hocalara küfürler, hakemlere farklı farklı şeyler. Biz kendi içimizde halletmeliyiz bunları. Ben de hatalıysam bu da görülmeli. Kaybetmenin dünyanın sonu olmadığı bir ortam oluşturmalıyız. Bu tip ortamlar performansı azaltır. İnsan rahat olursa iyi şeyler yapar” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X