Köyler cazibe merkezi olacak

Osmangazi Belediyesi, mahalle statüsüne geçerek belediyenin sorumluluk alanına giren köyleri cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvadı.

Köyler cazibe merkezi olacak

Köyleri hizmet binası, düğün salonu, meydan ve halı saha gibi hizmetlerle buluşturan Osmangazi Belediyesi’nin en büyük hedefi, köyden kente göçü engelleyip, kentten köye göçü başlatmak. Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne geçen köyler, Osmangazi Belediyesi’nin yürüttüğü hizmet yağmurundan payına düşeni alıyor.

Geçtiğimiz aylarda Karaislah Mahallesi’ndeki tarihi değirmenin yeniden hayat bulması için restorasyon çalışmalarının startını veren, daha sonra Seferiışıklar Mahallesi’ne düğün salonu, oyun parkı, kamelya, halı saha ve meydan düzenlemesi yapılması için çalışmaları başlatan Osmangazi Belediyesi, şimdi de Doğancı Mahallesi’ne yapılacak olan çok amaçlı salon, kahvehane ve kamelya yapımı için harekete geçti.

Fen İşleri ve Plan Proje Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Doğancı Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner, “Osmangazi Belediyesi olarak, mahalle statüsüne geçerek belediyemiz sorumluluk alanına giren köylerimizde muhtarlarımız ve vatandaşlarımız ile görüşerek mahallelerimizin eksiklerini tespit ediyoruz. Mahallelerimizin yeni hizmetler alması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalar doğrultusunda Doğancı Mahallemizde bulunan mevcut hizmet binasını yıkarak, içerisinde çok amaçlı salon, kahvehane ve depo olan daha kullanışlı yeni bir hizmet binası inşa etmeyi planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu çalışmalarımızı tamamlayıp mahalle sakinlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Osmangazi Belediyesinin sorumluluk alanına giren diğer tüm mahallelerde çeşitli yatırımlar yapacaklarını ifade eden Döner, “Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın isteği doğrultusunda köylerimizdeki hizmet hareketimiz tüm hızıyla sürüyor. Yapmış olduğumuz ve yapacağımız çalışmalar ile köyden kente göçü durdurup, kentten köylere göçü başlatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X