Koyun yetiştiricisine destek

Büyükşehir Belediyesi tarafından Merinos ırkı koyun yetiştiriciliğinin özendirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan ‘Saf Merinos Koyun Yetiştiriciliği Projesi’nde üreticiye ilk dağıtım Büyükorhan’ın Kayapa bölgesinde yapıldı

Koyun yetiştiricisine destek

Üreticilere 24’er adet koyun ile 1’er adet koç verildi. Projede, kaliteli yünleri, yüksek vücut ağırlığı ve bölgede yaygın olarak yetiştirilmesi nedeniyle Merinos ırkı tercih edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kayapa Mahallesi’nde gerçekleştirilen dağıtım töreninde ‘Saf Merinos Koyun Yetiştiriciliği Projesi’nin ilk dağıtımında kura çekerek, üreticilere hayvanlarını teslim etti.

Aktaş, “Dağın kaderi, turizm ve hayvancılıktır. Köyden kente göçün önüne geçebilmek ve kırsal kalkınmayı sağlamak hedefiyle önemli adımlar atıyoruz” dedi.

Tarım alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Aktaş, Bursa’nın sanayi kimliği ile öne çıksa da önemli bir tarım şehri olduğunu kaydetti.

Tarım ve hayvancılıkla ilgili çok önemli projeleri olduğunu ifade eden Aktaş, Saf Merinos Koyun Yetiştiriciliği Projesi’ni de anlattığı açıklamasında, “Proje kapsamında bin adet merinos ırkı koyun ithal edildi ve devamı da gelecek.

Macaristan’da 500 adet hayvan alındı, çiftliklerde besleniyor ve buraya bir üs olarak getirmek istiyoruz. Bu projede uygun ödeme imkânlarıyla ve piyasa koşullarına göre çok makul fiyatlarla satış gerçekleştiriyoruz.

Yetiştirme sürecinde eğitim ve kontroller yapılacak. Ülkemiz ile birlikte dünya üzerinde birçok bölge ve ülkede yetiştirilen önemli koyun ırklarından bir tanesi. Özellikleri bakımından üstün, et ve süt verimi yüksek, ülkemiz ve şehrimiz koşullarına da uygun hayvanlardır.

Ön başvurular değerlendirildi ve bugün 17 kişiye 24 koyun ve 1 koç teslimini gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X