Kralların kılıç dansı

Bir açılışta bir araya gelen Suudi Arabistan Kralı Selman ile Bahreyn Kralı Hamad, geleneksel dans el Ardah’ı birlikte oynadı.

Kralların kılıç dansı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Bahreyn Kralı Şeyh Hamad Bin İsa El Halife, başkent Riyad’ın kuzey batısındaki Diriyah kasabasında, Al Tarif bölgesini yeniden canlandırma amaçlı bir kalkınma projesinin açılışı kapsamında önceki gece gerçekleştirilen törende geleneksel Suudi dansı Al-Ardah’ı birlikte oynadı.

Törene pazar günü sona eren 39. Körfez zirvesine katılmak üzere başkent Riyad’a gelen Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) ülkelerindeki liderlerin ve yetkilileri katıldı. UNESCO Dünya Mirası listesine eklenen Al-Tarif bölgesi, artık tarihi ve kültürel önemini korumaya yönelik bir iyileştirme programının bir parçası.

Riyad’ın kuzeybatısında yer alan Al-Tarif, Suud Hanedanlığını ilk başkenti ve Necdi mamari tarzı olan bir bölgedir. Suudi yetkililer bölgeyi turist ve kültür merkezi haline getirmek ve geliştirmek için ortak çaba harcıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X