Kredi borçları siliniyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, `Yer altında kalan maden işçilerimizin kredi borçlarını Halk Bankası Genel Müdürlüğü siliyor` dedi.

Kredi borçları siliniyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ” Ermenek kömür havzasında aşağı yukarı 1500 madenci işçi kardeşimiz çalışıyor. Bu işçilerimizin kredi borçlarını üç ay süre ile bankalarımız erteliyorlar. Ayrıca yer altında kalan bazı maden işçilerimizin kredi borçlarını da özellikle Halk Bankasından kredi borcu alındığı tespit edildi. Bu borçları da Halk Bankası Genel Müdürlüğü siliyor” dedi.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Özellikle işçi kardeşlerimizin yakınlarının beklediği 3 baca vardı, 3 bacaya da girdik. Fakat oradan da beklediğimiz sonucu alamadık, orada işçi kardeşimize rastlayamadık. Demek ki; bu daha da ileriki noktalarda, desandre ile nefesliğin son bölümlerine doğru bulunduklarını bu vesileyle tahmin ediyoruz” dedi.
 
Yıldız, “Yemek yenilen yere yaklaşık 25-28 metre civarında bir daha mesafemiz var. Fakat bu 25 metreyi eğer arkası açıksa, şu anda bir bariyerin orada çalışıyor arkadaşlar ve tamamen TTK ekibi tahliyesiyle alakalı müstakil bir şey kurdu. En önde giden ve daha donanımlı bir ekip, orada çalışıyorlar. Eğer o bariyerin arkasında boşluk varsa 25 metreyi çok kısa sürede aşabiliyorsunuz ama tavanda göçmeler varsa tabii ki daha çok zamana ihtiyacımız var” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X