Kremlin’den Trump ile ilgili iddialara yalanlama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya’nın ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın özel hayatı ve mali durumu hakkında hassas bilgilere sahip olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Kremlin’den Trump ile ilgili iddialara yalanlama

Kremlin Sözcüsü Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, benzer iddiaların Rusya-ABD ilişkilerine zarar vermek için ileri sürüldüğünü belirterek, görev süresi biten Beyaz Saray yönetiminin giderken iki ülke ilişkilerini bozuk şekilde bırakma histerisi içerisinde olduğunu kaydetti.

 

Peskov, “İlgili açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Kremlin’in elinde Trump’la ilgili hassas bilgiler yok.” dedi.

 

Amerikan istihbarat birimleri, ABD Başkanı Barack Obama ve Trump’a, Rusya’nın Trump’ın özel hayatı ve mali durumu hakkında hassas bilgilere sahip olduğu iddialarını içeren bir rapor sunmuştu.

 

Raporda, Rusya’nın Trump’ın başkanlık seçimini kazanmasına dolaylı olarak yardım ettiği hakkında verilere ulaştığı ve Trump’a yakın kişilerin doğrudan Rus yetkililerle bağlantısının devam ettiği iddiaları da yer almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X