Kriz büyüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın FBI Direktör Yardımcısı Andrew McCabe’in işine son verilmesi ile başlayan kriz derinleşiyor.

Kriz büyüyor

Bazı senötörler,  Trump’ın FBI’a ve ülke kurumlarına zarar verdiğini öne sürerek, ABD Senatosu Adalet Komisyonu’na ‘acil toplantı’ çağrısı yaptı. 

Göreve geldiği günden beri hem ülkesinde hem de uluslararası arenada karmaşaya neden olan ABD Başkanı Donald Trump, yeni bir krize daha imza attı. 

Kısa bir süre önce FBI Direktör Yardımcısı Andrew McCabe’in emekliliğine sadece iki gün kala işine son vermesinin ardından  tekrar şimşekleri üzerine toplayan Trump’a bazı senatörler de başkaldırdı.

  ABD Senatosu Adalet Komisyonu üst düzey üyelerinden Patrick Leahy!in, Başkan Donald Trump’ın Federal Soruşturma Bürosu’nu (FBI) hedef alması nedeniyle komiteyi acil toplantıya çağırdığı bildirildi.

Demokrat Partili Senatör Leahy, komiteye hitaben kaleme aldığı mektupta, Trump’ın FBI’ı “politik malzeme” haline getirdiğini belirterek, komiteyi acil toplantıya çağırdı.

FBI’YA ZARAR VERİYOR

Leahy, Trump’ın, FBI Direktör Yardımcısı Andrew McCabe’in işine son vermesinin ardından yaptığı toplantı çağrısında,’Başkan Donald Trump, FBI’yı hedef aldı.

Korkarım ki FBI’ya ve daha geniş anlamda ülkemizin kurumlarına zarar veriliyor. Bu durum, içinde bulunduğumuz bütün krizlerden daha önemli ve partilerimizden bağımsız olarak acil adım atmalıyız’ ifadelerine yer verdi. 
Ancak komitenin toplantıyı ne zaman gerçekleştireceği henüz açıklanmadı.

BRENNAN’A JET YANIT

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, eski CIA Direktörü John Brennan’ın kendisini için ‘Aldığın rüşvetler yolsuzluklar ortaya çıktığı zaman tarihin tozlu sayfalarında yer alacaksın. Amerika seni yenecek şeklindeki’ açıklamalarına yanıt verdi. 

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada, “FBI’da, adalet ve devletin en yüksek seviyelerinde muazzam bir sızıntı, yalan ve yolsuzluk vardı’ dedi.
Trump, Twitter üzerinden açıklama yaparak FBI’da üst düzeyde yolsuzlukların olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X