Krizler fırsatları da içinde barındırıyor

BTSO Başkanı Burkay, söylenmesi gerekenleri dile getirmedikleri ile ilgili eleştirilere, ”Muhataplarına çok sık gündeme getiriyoruz.

Krizler fırsatları da içinde barındırıyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Çalışmalar yapıyoruz. Ama bizim bir diğer görevimiz de şirketlerimizi ayakta tutmak. Bunun için moral ve motivasyon aşılamak” ifadelerini kullandı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, krizlerin fırsatları da içinde barındırdığını belirterek, ”Tabi ki iyi yönetilirse” dedi.

Burkay, önceki gün Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen nisan ayı olağan meclis toplantısındaki konuşmasında son 1 yıldır ülke ve dünya gündeminin çok yoğun olduğunu belirtti. Bu yoğun gündem içerisinde odak noktalarını hiç kaybetmediklerini ifade eden Burkay, ‘’Üyelerimizin bu zor dönemden geçmesini kolaylaştıracak birçok projeyi kan kaybetmeden artırarak devam ettirdik.

Dünyadaki gelişmeleri biliyoruz. Kolay değil. Sadece Türkiye’ye has bir şey değil. Bütün dünya ekonomileri, özellikle gelişmiş ekonomiler başta olmak üzere ciddi bir daralma yaşıyor. En son Avrupa Birliği (AB) ekonomisini taşıyan Almanya’nın büyüme rakamlarını tekrar eksi yönde revize etmesi, AB’yi oluşturan 27 ülkenin ekonomik gelişmesi ve dış ticaretindeki eksi gidiş hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin dış ticaret rakamlarına mutlaka bir anlamda yansıma gösterecek” dedi.

REKABET GÜCÜMÜZÜ KORUMALIYIZ

Bu şartlarda mevcudiyeti devam ettirmek için başka ülkelerin pastadan aldıkları payın taliplisi olmak gerektiğini anlatan Burkay, ”Bunun için de rekabet gücüne ihtiyacımız var. Özellikle Avrupa’ya ve hedef ülke diye ortaya koymuş olduğumuz başta Kuzey Amerika, Güney Amerika bölgeleri olmak üzere bu bölgelere ihracat gerçekleştireceksek rekabet gücümüzü hem muhafaza etmeliyiz hem de bunu artırmalıyız” diye konuştu.

BURSA’NIN FARKLI SORUMLULUKLARI VAR

Bursa’nın çok farklı sorumlulukları olduğunu dile getiren İbrahim Burkay, ek istihdam sözlerini de hatırlattı. Kriz ortamında ekonomide yaşanan tüm olumsuzlukların yarısının moral ve motivasyondan kaynaklı olduğunu ileri süren Burkay, şöyle devam etti: ‘’Bazen bize arkadaşlarımız söylenmesi gerekenlerin söylenmediği ile ilgili eleştiride bulunuyor.

Biz aslında söylenmesi gerekenlerin ve yapılması gerekenlerin büyük çoğunluğunu ilgili muhataplarına çok sık bir şekilde dile getiriyor ve çalışmalar yapıyoruz. Ama bizim bir diğer görevimiz de şirketlerimizi ayakta tutmak. Bunun için öncelikle başta Bursa ile Türkiye’deki 81 milyona moral ve motivasyon aşılamak. Hiçbir ülke şuan da rahat bir dönemden geçmiyor. Biliyoruz ki krizler fırsatları da içinde barındırıyor. Tabi ki iyi yönetilirse. Bu dönemde biz rekabet gücümüzü kaybetmezsek, Türk sanayicisinin bahsettiğimiz tüm pazarlarda her ne kadar daralma yaşansa da kendine düşen payı aldığı gibi başka ülkelerin payını alacağına inanıyorum.”

ALTIN DÖNEM TEMENNİSİ

Seçimlerin geride kaldığına işaret eden BTSO Başkanı Burkay, önümüzdeki sürecin kolay bir dönem olmadığını vurguladı. Burkay, ‘’Bu dönem siyasetiyle, ekonomisiyle, bürokrasisiyle tüm dinamiklerin birlik ve beraberlik içinde çalışarak bu sıkıntıları atlatacağı bir dönem. 4 yıllık seçimsiz bir sürece girerken artık Türkiye’nin aynı 2002-2008 dönemindeki o sıçrama gösterdiği ‘altın dönemi’ tekrar yakalaması tek temennimiz.

Bunu yakalayabilecek potansiyelimiz var mı? Kesinlikle var. Ülke olarak da sektörler olarak da bunu çok rahatlıkla yakalayabiliriz. Yeter ki bu süreçte birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim” dedi.

VALİ CANBOLAT: GÖREVİMİZ SİZLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK

Vali Yakup Canbolat da, BTSO meclis toplantısına katıldı. Canbolat, burada yaptığı konuşmada iş dünyası temsilcilerine şu sözlerle seslendi: ‘’Bizlerin görevi sizlerin önünü açmak, her türlü katkıyı gücümüzün yettiği kadar sizlere sunmak. Bursa Türkiye’nin sanayi modeli itibariyle bakıldığı zaman lokomotif şehirlerinin başında geliyor. Bunu daha ileriye taşımak, daha nitelikli hale getirmek, daha katma değeri yüksek hale getirmek hepimizin işi. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X