Küçük’ten Nevruz mesajı

Nevruz bayramı ile ilgili açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, “Toprağın uyanışının, baharın gelişinin, kardeşliğin, dostluğun ve dayanışmanın sembolü olan ve geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz, Türk milletinin bahar bayramıdır.

Küçük’ten Nevruz mesajı

Gerçekten de bir bahar mevsimine daha ulaşmanın sevinç ve huzuru yüreklerimizi ısıtmaktadır. Milli bir karaktere sahip olan bu bayram, Türk milletinin yüzyıllardır devam edegelen birliğinin simgesi, kardeşliğinin ve kader ortaklığının nişanesi olmakla birlikte kültürümüzde tabiatın yeniden dirilişi gibi milletimizin de yeniden dirilişini, bolluğu ve bereketi simgelemektedir. Nevruz, birliğimizin, iriliğimizin ve diriliğimizin sembolüdür. Bu nedenle de dünyanın birçok yerinde yanan ve körüklenen Nevruz ateşi, Türk milletinin tarihten gelen barış ve huzura yaptığı bir çağrıdır” dedi. 

DAYANIŞMA VURGUSU…

Nevruz bayramı için birlik ve beraberlik mesajları veren Küçük, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün bizlere düşen görev de sahip olduğumuz bu kültürel mirası en iyi şekilde korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Osmanlı dibacesi Bursa, yüzyıllardır Nevruz’un ifade ettiği dayanışma ruhunun can bulduğu merkezlerden birisidir.

Bayramlarda, mutlu ve acı günlerimizde birbirimize kenetlendiğimiz gibi tabiatın canlandığı Nevruz`da da bir arada olmamız gücümüzü ve kardeşliğimizi perçinleyerek, toplumsal huzurumuzu daha da arttıracaktır. Nevruz Bayramının arifesinde kahraman Mehmetçiğimizin Afrin Zaferi, Çanakkale Zaferinin gururu ile birleşerek bu bayramın en güzel hediyesi olmuştur.

Bu duygularla; barışın, huzurun, kardeşliğin, güzel ve sıcak günlerin habercisi Nevruz’un başta milletimiz olmak üzere, dost ve kardeş Türkiye Cumhuriyetlerine ve tüm coğrafyamıza huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle, Bursalıların Nevruz Bayramı’nı kutlarım.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X