‘Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir.Müslümanlar hukuk içinde yeterli tepkiyi göstermezse gerisi gelecektir.” dedi.

‘Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Meydanı’nda Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, açılışını yaptıkları metro hattının, ülkeye ve hat üzerindeki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Bu açılışla Anadolu yakasındaki ikinci metro hattını da faaliyete geçirmiş olduklarını vurgulayan Erdoğan, bu hattın 9 durak ve 10,5 kilometreden oluşan ilk bölümü olan Üsküdar-Ümraniye hattını, en kısa sürede Çekmeköy-Sancaktepe’ye kadar olan kısmının da izleyeceğini söyledi.

Açılışı yapılan metro hattının, Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olduğuna dikkati çeken Erdoğan, trenlerin tüm hareketlerinin, kumanda merkezi tarafından yönetileceğini, günde 700 bin yolcuya hizmet verecek metroya Üsküdar’dan binen bir kişinin, 17 dakikada Yamanevler durağına ulaşacağını bildirdi.

Sancaktepe’ye kadar olan kısım da hizmete girdiğinde bu yolculuğun 27,5 dakika süreceğini açıklayan Erdoğan, ileride bu hattı Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar uzatmayı planladıklarını aktardı. Bu açılışla İstanbul’daki metro hatlarının uzunluğunu 160 kilometreye çıkarmış olduklarına değinen Erdoğan, bu rakamın devam eden projelerle 2019 yılında 355 kilometreye, yeni projelerle de nihai olarak bin kilometrenin üzerine kadar çıkacağını dile getirdi.

Diğer ulaşım hatlarıyla entegre şekilde planlanan metro projeleriyle İstanbul’u araç trafiğinden bağımsız bir toplu taşım ağına kavuşturma hedefine adım adım yaklaştıklarını belirten Erdoğan, metro hattının şehre kazandırılmasında ve inşasında emeği geçenlere teşekkür etti.

“İstanbul’u aşkla seviyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün görülen metrolar, metrobüsler, tüneller ve birkaç ana arter dışındaki geniş yolların, ulaşım imkanlarının neredeyse hiçbirinin olmadığı bir şehir düşünülmesini isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bırakınız çevresindeki yerleşim yerlerini, merkezinde dahi çamurdan çıkılmayan, tozdan geçilmeyen bir şehir düşünün. Gecekondular tarafından kuşatılmış, her köşesinden çirkinlik abidesi yapıların, yıkıntıların çıktığı bir şehir düşünün. Ecdadın emaneti tarihi eserlerin hoyratça muamele gördüğü, geçmişine sahip çıkılmayan bir şehir düşünün. Garip gurebaya, engellilere, kadınlara, gençlere, sporculara, sanatçılara yönelik hemen hiçbir faaliyeti olmayan bir şehir yönetimi düşünün. İşte İstanbul böyle bir yerdi, biz İstanbul’u böyle bir durumdan aldık bugünlere getirdik. Eksiklerimiz yok mu? Tabii ki var. Hatta bazı yanlışlar yapılmadı mı? Elbette yapıldı. Fakat İstanbul’a yapılan hizmetler yanında bunları konuşmak bile abesle iştigaldir. Biz hepsinin farkındayız, inşallah hepsini de telafi edeceğiz, çünkü biz İstanbul’u seviyoruz, çünkü biz İstanbul’u aşkla seviyoruz. Hem de öyle bir aşkla seviyoruz ki bin yıl ömrümüz olsa, her gününü, her anını bu şehre hizmetle geçirmek isteyecek kadar çok seviyoruz.”

Şair Necip Fazıl Kısakürek’in “Canım İstanbul” adlı şiirini de okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkeye ve bu şehre hizmet imkanı verdiği için her gün Allah’a hamdettiğini dile getirdi. 

“Allah’ın yardımı ve sizlerin desteği yanımızda olduğu sürece, varsın yedi düvel üzerimize gelsin. Hepsi de vız gelir.” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Yaşadığımız her gelişme, millet olarak, Müslümanlar olarak birliğimize, beraberliğimize daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor. Türkiye’nin sadece geçtiğimiz şu 4-5 yılda yaşadıkları dahi, herkes için başlı başına bir ibret vesikasıdır? Ülke olarak bu süreçte maruz kaldığımız saldırılar karşısında dimdik durarak, tehditlere, şantajlara boyun eğmeyerek, kendimizle birlikte bölgemizin de geleceğinde ufuk açtığımıza inanıyorum. Meydanı, sokakları kaosa sürüklemek isteyenlere bırakmadık. Meydanı bugün Amerika’ya taşınmış olan sahte dosyalarla ülke yönetimini ele geçirmeye çalışanlara bırakmadık. Meydanı çukurlar kazarak, vatanımızı bölmeye çalışanlara bırakmadık. Meydanı, güney sınırlarımızın ötesindeki oyunu topraklarımıza taşımaya kalkanlara bırakmadık. Hiçbirinde başarılı olamayınca darbe ile istiklalimize ve istikbalimize kastedenlere de bu meydanı bırakmadık.”

“Milletimiz gereken cevabı verecektir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdi silah ve kumpasla başaramadıklarını ekonomiyle gerçekleştirmeye çalışanlara da meydanı bırakmadıklarını vurgulayarak, yapılan bu açılışın bile ülkeyi ekonomi silahıyla köşeye sıkıştırmak isteyenlere verilmiş en güzel cevap olduğunun altını çizdi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

“Avrupa Parlamentosu güya bizi cezalandırmak için mali yardımlarda 100 milyon avroluk kesintiye gitmiş. Ya senin bu kesintinden ne olur ya? Biz göreve geldiğimizde IMF’ye borç neydi? 23,5 milyar dolar, 2013’te sıfırlandı. IMF ne yaptı, bize dedi ki ‘5 milyar avro borç verin.’ Biz de dedik ki ‘Veririz.’ Ya biz buradan buraya geldik. Aynı şekilde Hazine… 27,5 milyar dolar vardı geldiğimizde, ama hamdolsun şimdi Hazine’de 120 milyar dolar para var. Buradan buraya geldik. Sadece şu anda ilk etabını açtığımız metro hattının yatırım bedeli ne biliyor musunuz? 800 milyon avro. Yıllık ihracatımız 155 milyar doları buldu. Bu yılın 3. çeyreğinde yüzde 11,1 büyüme ile evet, bir numara olduk dünyada. Bir numara… İnşallah ilk üç çeyreğin ortalaması 7,4. Buna rağmen hala Türkiye’nin ekonomik gidişatını olumsuz göstermeye çalışanlar var. Üstelik bunlara ana hıyanet partisi de katılmış. Bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içip de bu ülkenin düşmanlarına, onların değirmenlerine su taşıyanlara, milletimiz sandıkta 2019 Mart’ında ve 2019 Kasım’ında gereken cevabı verecektir.”

‘CHP’nin kendi seçmenlerinin gereken cevabı vermesini bekliyorum’

“Ana muhalefet partisini, ana hıyanet partisi haline getirenlere de CHP’nin kendi seçmenlerinin de en kısa sürede gereken cevabı vermesini bekliyorum.” diyen Erdoğan, “Yalnız bu ara bir şeyi iyi ezberlemiş. Man adası, Man adası, herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor, kalkıyor Man adası.” ifadesini kullandı.

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin Erdoğan, “Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız en güzel şekliyle ortaya koydular, daha çok şeyler gelecek.” ifadesini kullandı

Erdoğan, “Türkiye Suriye’deki mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir. Türkiye Irak’taki mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir. Türkiye AB’nin kendisine yönelik haksız, adaletsiz, saygısız tavırlarına karşı yürüttüğü mücadeleden asla vazgeçmeyecektir.” dedi.

‘Türkiye ikiyüzlülükleri asla unutmayacaktır’

“Türkiye; NATO’da, Amerika’da karşı karşıya kaldığı ikiyüzlülükleri asla unutmayacaktır.” diyen Erdoğan, “Cumhuriyetimizin kurucusunu ve şahsımı tatbikatlarında düşman olarak gösterecek kadar zıvanadan çıkanların yaptıkları elbette yanlarına kar kalmayacaktır.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Mekke ve Medine’ye bir alternatif olmadığı gibi Kudüs’ün de bir alternatifi yoktur. Dolayısıyla bu şehirden vazgeçmek gibi bir şey de bizim lügatımızda bulunmuyor. İşte bunun için Kudüs onurumuz, izzetimiz ve kırmızı çizgimizdir. Kudüs artık her Müslüman kul, her Müslüman memleket için başarıyla verilmesi gereken bir imtihandır.”

Erdoğan, “Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir.Müslümanlar hukuk içinde yeterli tepkiyi göstermezse gerisi gelecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X