Kudüs’ü Bursalılarla buluşturan konferans

Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projesi Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Talha Uğurluel’in ‘Dinlerin Başkenti Kudüs Eski Şehir’ konulu konferansına ev sahipliği yaptı.

Kudüs’ü Bursalılarla buluşturan konferans

Sanat tarihçisi Talha Uğurluel, Bursa’nın en yeni ve dünyanın en büyük kubbesi olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde İslam mimarisinin en eski kubbesi Kudüs’ü anlattı. Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ve Talha Uğurluel’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Dinlerin Başkenti Kudüs Eski Şehir’ konulu konferansa Bursalılar büyük ilgi gösterdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da vatandaşların arasına oturarak izlediği konferansta, Talha Uğurluel, kendi çektiği fotoğraflar üzerinden Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı bilinen ve bilinmeyen yönleriyle adeta karış karış anlattı. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, marka bir eser oldu. Adeta bir ziyaret merkezi haline geldi. Açıldığı günden bu yana her geçen gün ziyaretçi sayısında önemli bir artış oluyor. 45 farklı ülkeden ziyaretçiler geldi. Burası sadece bir müze değil, bir kültür ve yaşam merkezi. Her yaştan insan buraya gelerek güzel bir vakit geçirebilir. Bugün de Bursa dışında tüm Türkiye’nin hatta dünyanın dikkatini çeken bir etkinliğe imza atıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X