‘Kudüs’ün sahipsiz olmadığını tüm dünyaya gösterdik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tarihi zirve ile bir kez daha Kudüs’ün sahipsiz olmadığını, karar sahipleri başta olmak üzere tüm dünyaya gösterdiğimize inanıyorum.” dedi.

‘Kudüs’ün sahipsiz olmadığını tüm dünyaya gösterdik’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi’nin ardından, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed El Useymin ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Bu tarihi zirve ile bir kez daha Kudüs’ün sahipsiz olmadığını, karar sahipleri başta olmak üzere tüm dünyaya gösterdiğimize inanıyorum.” dedi.

“Bu süreç artık bitmiştir”

Erdoğan, “Amerika’nın artık İsrail-Filistin arasında arabuluculuk yapması diye bir şey söz konusu olamaz. Bu süreç artık bitmiştir.” şeklinde konuştu.

“Bu kararın bizim indimizde kıymeti harbiyesi yoktur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“İİT’nin devlet ve hükümet başkanları olarak buradaki bu duruşumuzu kararlı şekilde sürdürmemiz gerekiyor.” diyen  Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu konudaki duruşumuzu ‘Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.’ diye ilan ettik. Amerikan yönetimi tüm itirazlara, ikazlara rağmen Kudüs’le ilgili hukuk dışı, mantık dışı, ahlak dışı açıklamasını yaptı. Bu kararın gerek vicdan gerek hukuk gerek tarih önünde hükümsüz olduğunu ilk günden itibaren belirtiyoruz. Yani Trump’ın ilan ettiği bu kararın bizim indimizde kıymeti harbiyesi yoktur.”

“Tarihi bir mesajdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İİT’nin bugünkü zirvesi, Amerikan yönetiminin attığı provokatif adımın vahametini göstermesi açısından tarihi bir mesajdır.” ifadelerini kullandı.

“Bu yanlış kararlarından bir an önce dönmelerini bekliyoruz”

Hatada ısrar etmenin kimseye faydası olmadığını dile getiren Erdoğan, “Amerikan makamlarının bu yanlış kararlarından bir an önce dönmelerini bekliyoruz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X