Küf lekesi nasıl çıkar? İşte birkaç pratik yöntem

Küf lekesi, nemli ortamlarda meydana gelen, kötü kokan ve lekeyi meydana getiren mantar oluşumlarıdır. Peki, küf lekesi nasıl çıkar? Duvardaki, halıdaki ve çamaşırdaki küf lekelerini çıkarma yöntemlerini sizinle paylaşıyoruz.

Küf lekesi nasıl çıkar? İşte birkaç pratik yöntem

Küf lekesi nasıl çıkar? sorunun cevabını açıklıyoruz. Küf lekesi, nemli ve ıslak bölgelerde oluşan, kötü kokulara sebep olan mantar oluşumlarıdır.

Küf lekesi kumaşların üzerinde pembe ya da gri lekelerin ortaya çıkması şeklinde oluşur. Nemli ortamlarda oluşan küf, insan sağlı açısından çok zararlıdır. Küf lekesini çıkarmanın birçok yolu vardır.

Peki, küf lekesi nasıl çıkar? Duvardaki küf lekesi nasıl çıkar? Halıdaki küf lekesi nasıl çıkar? Çamaşıdaki küf lekesi nasıl çıkar? İşte tüm detaylar…

Küf lekesi nasıl çıkar?

Küf lekesini birçok yöntem ile çıkarabilirsiniz. Zor çıkan bir leke olsa da, vereceğimiz yöntemleri uygularsanız, küf lekesi sorununu çözmüş olursunuz. Genelde oksijenli su, sabun ve diş macunu gibi yöntemler kullanılır. Öncelikle duvardaki küf lekesi nasıl çıkar? sorunun cevabını açıklayalım.

Duvardaki küf lekesi nasıl çıkar?

-Duvarlarınızdaki küfleri ve siyahlıkları temizlemek için diş macunu kullanabilirsiniz. Kullanmadığınız bir diş fırçanızın üzerine bir miktar diş macunu sıkın ve küflü olan bölgeyi fırçalayın. Bu yöntemi rengi koyulaşan ve kirli gözüken duvarlarınıza da uygulayabilirsiniz. Daha sonra doğal sirkeli su ile durulayın.

-Diğer yöntem ise boş bir sprey şişesine koyulan sirkeyi, duvardaki lekeli bölgelere sıkın. Uygulama sonrası bir süre bekleyin ve küf lekelerini temiz bir bez ile silin.

-Son yöntem ise çamaşır suyu yöntemidir. Eğer duvardaki küf lekeleri iyice yayılmış ve kalınlaşmışsa, bu durumda en etkili yöntem çamaşır suyudur. Çamaşır suyunu boş bir sprey şişesine koyun ve ardından lekeli bölgelere sıkın. Yarım saat bekleyin, duvardaki tüm küf lekelerinin çıktığını göreceksiniz.  Bu yöntemi yaparken mutlaka bir iş maskesi kullanılmalı ve ağız-burun nemli bir bez ile kapatılmalıdır. Uygulama esnasında, oda iyice havalandırılmalı ve çamaşır suyunun eşyalara, kıyafetlere zarar vermemesi için gerekli önlemler alınmalıdır.

Halıdaki küf lekesi nasıl çıkar?

-Halıdaki küf lekesini çıkarmak için öncelikle küfü fırçayla temizleyin. Daha sonra elektrik süpürgesiyle iyice çekin. Önce sabunlu su yapın ve küflenmiş bölümü bez veya sünger yardımıyla silin. Sonra bir bardak suyun içine yarım limon sıkın ve sofra tuzunu beraber karıştırıp küf lekesini aynı şekilde temizleyin.

-Bu karışım yerine alternatif olarak halıda sirkeli su da kullanabilirsiniz. 2-3 bardak suya 2-3 yemek kaşığı sirke ekleyin ve bu karışımla silin. Temizlediğiniz yeri su ile durulayın. Halınızı iyice kurutun, güneş ve rüzgarlı havayı tercih edin. Halı kurumadan asla sermeyin.

Çamaşırdaki küf lekesi nasıl çıkar?

-Çamaşırlardaki küf lekesi moralimizi bozabilir ve bizi zorlayabilir. Bir leğenin içine ılık su koyun ve küf lekesi olan kıyafetinizi bu suya koyun.  Daha sonra bir bardak sütü küf lekesini üzerine dökün ve küf lekesi olan yeri elinizle çitileyin. Bu şekilde biraz beklettikten sonra yıkayın.

Diğer yöntem ise; bir kabın içine ılık su koyun ve yeniden küf lekesi olan kıyafetinizi içine bastırın. Üzerine amonyak dökün ve bu şekilde 2-3 saat bekletin. Küflenen yeri çitiledikten sonra leke ortadan kalkacaktır.

-Küf lekesini çıkarmak için oksijenli suyu da kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı oksijenli su ile 5 yemek kaşığı suyu karıştırın ve bu karışımı bir kabın içerisine ekleyin. Kıyafetinizi bu karışımın içerisinde yıkayın ve daha sonra durulayın.

Son yöntem ise; gliserin kullanmanız olacaktır. Küflü lekeleri yok etmek için pratik ve kolay çözüm sağlayan gliserini, küf lekesinin olduğu yere uygulayın ve bir yardımıyla silin. Küf lekelerinin çıktığını göreceksiniz.

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X