‘Kültür köprüsü’ oldular

Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Lisesi’nin ortaklaşa hayata geçirdiği proje ile ülkelerarası ‘Kültür Köprüsü’ kuruldu.

‘Kültür köprüsü’ oldular

Proje kapsamında Şehit Erol Olçok MTAL’de düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile birlikte idareciler ve öğretmenler de katıldı. Etkinlikte Türk öğrencilerle birlikte Afganistan, Azerbaycan, Yemen, Bangladeş, Mali ve Uganda’dan öğrenciler de yer aldı. 

Proje ile hem kültürler arası hem de gönüller arası köprülerin kurulduğunu ifade eden İl milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Böyle projeler, ülkemizde bulunan yabancı öğrencilerin ülkemiz kültürünü tanımaları ve bizim öğrencilerimizle kaynaşması bakımından oldukça önemli. Bu çalışmalarla proje ortağı okullar da birbirlerini tanıma fırsatı bulunuyor” dedi. 

002-004.jpg

“SINIRLAR ORTADAN KALKIYOR”…

Artık dünyamızda sınırların ortadan kalktığını vurgulayan Dülger, “Bugün Dünyanın her hangi bir yerinde olumlu veya olumsuz bir olay meydana geldiğinde bundan birçok ülke etkileniyor. Her hangi bir ülkede yapılan olumlu bir buluş, hızla diğer ülkelere yayılıyor. Dili, dini ve ırkı ne olursa olsun artık tüm insanlar arasında birlikte yaşama kültürü oluşturulmalı. Bu projenin de buna katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu. İki yıldır bu uygulamanın devam ettiğini belirten Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halis Korkmaz da, böyle projeler ile kendi öğrencilerinin çok değişik ülke mutfaklarını tanımalarını, hem de kültürler arası farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X