Kumyaka narenciyesi üretici pazarlarında

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği ile Kumyaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında yapılan işbirliği ile Kumyaka’da yetişen mandalina, portakal, limon, avokado ve kivi, üretici pazarlarında yerini aldı.

Kumyaka narenciyesi üretici pazarlarında

ÖMER BİLİK

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ürünler kısa sürede tükendi.

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan ile Kumyaka Tarımsal kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramiz Batmaz arasında yapılan protokolle, Kumyaka’da yetişen doğal narenciye ve tropik ürünler, çarşamba günleri Mudanya’da, perşembe günleri ise Güzelyalı’da kurulan üretici pazarlarında satışa sunulmaya başlandı. 

DOĞAL ÜRÜNLER…

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, ‘Kimse farkında değil ama Kumyaka’da 10 ile 15 ton arasında doğal narenciye üretimi var ve bu ürünlerin çoğu ihtiyaç fazlası olduğundan yeterince değerlendirilemiyordu. Tarımsal Kalınma Kooperatifi Başkanı Ramiz Batmaz ile yaptığımız işbirliği neticesinde üretici pazarlarımızda bu doğal ürünleri halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz’ dedi.

Küçük bir tezgahta başlangıç yapıldığını ve tezgahtaki ürünün her hafta belirli oranlarda halka sunulacağını belirten Aydoğan, ürünlerin tamamen doğal olmasına karşın fiyatların çok uygun olduğunu ve halkın üretici pazarlarına ilgi göstermesini beklediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X