Kumyaka’nın ürünleri ekonomiye kazandırılıyor

Mudanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Doğru, Mudanya Meyve Üreticileri Birliği ve Kumyaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliği ile gerçekleştirilen Kumyaka ürünlerini dalından halka sunma projesi kapsamındaki üretici pazarını denetledi.

Kumyaka’nın ürünleri ekonomiye kazandırılıyor

ÖMER BİLİK

Mudanya Meyve Üretici Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan ile Kumyaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramiz Batmaz proje çerçevesinde Kumyaka’da 17 farklı meyvenin yetiştiği bahçede dalından meyve topladı. 

Çarşamba günleri kurulan Halitpaşa Mahallesi üretici pazarında tezgahta görücüye çıkan ve yoğun ilgi gören ürünleri, İlçe Tarım Müdürü Ali Doğru inceleyip bilgi aldı. Ali Doğru, üretici pazarlarının bölgede çiftçiler tarafından az miktarda doğal olarak yetiştirilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması yönünde önemli bir görevi olduğunu ifade etti. Kumyaka’nın kendine has özel bir klima etkisine sahip olabileceğini belirten Doğru, narenciye ve tropikal ürünlerin daha fazla yetiştirilmesinin önünde arazi şartlarının engel teşkil ettiğini kaydetti.

HEDEF 50 TON

Kumyaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramiz Batmaz da, Kumyaka’da bahçelerde doğal olarak yetişen mandalina, avakado, portakal, nar, yaban mersini, kivi, limon, üzüm gibi başlıca ürünleri Mudanya üretici pazarlarında değerlendirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Gelecek yıl daha organize şekilde çalışıldığında rekoltenin 50 tona ulaşabileceğini kaydetti.

TOPRAK MUHTEŞEM

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan ise, ‘Bölgemizdeki toprak yapısı ve iklim muhteşem. Çiftçimizin çalışıp üretmesi için en önemli faktör, üretici pazarlarımızın varlığıdır. Üreten çiftçi, ürünlerinin ekonomik değerini alabileceği pazarlarının olmasından dolayı duyduğu özgüvenle daha çok üretiyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X