Kur artışı sağlığı da etkiliyor

Dövizde meydana gelen artış sağlık sektörünü de etkiliyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Sağlık Konseyi Başkanı Uzm. Dr. Erol Kılıç, ” Dövizdeki kur farkı vatandaşın alım gücünü olumsuz etkiliyor.

Kur artışı sağlığı da etkiliyor

Pek çok alanda gördüğümüz bu etkileşim, maalesef sağlık sektöründe de kendisini gösteriyor. Dolara bağlı olan tıbbi cihaz ve sarf malzemelerin fiyatları artarken, yerli üretim yapan firmalarda zorluklar yaşamaya başladılar” dedi.

Tıbbi malzeme fiyatlarındaki artışın şu an hastalara yansımadığını, ancak Sağlık Uygulama Tebliği  (SUT) fiyatlarında güncelleme yapılması gerekliliğinin net olarak görüldüğünü kaydeden Kılıç, ”Böylesine sıkıntılı bir ortamda zam yapmadan eski fiyatlarından hizmet veren sağlık kuruluşları da bu ekonomik daralmadan mutlaka etkilenecek.

Henüz hastalara yansıyan bir durum olmasa da ödeme dengesi bozulması gibi durumlarda sağlık alanında ilgili kurum ve kuruluşların tedbir alması gerekmektedir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X