Kurban kesim kursunu tamamladılar 

Kurban Bayramı’nda sağlıklı kesim yapılması için açılan ve 3 gün süren  ‘Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu’na katılan 44 adaya 20 saat eğitim verildi.

Kurban kesim kursunu tamamladılar 

Mezbahanede, hayvan kesiminin de yapıldığı kursta başarılı olanlara sertifikaları verildi. Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kursa, Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Dünya Helal Birliği, Veteriner Odası destek verdi.

20 SAATLİK KURS

Toplam 20 saat süren kursa katılan 44 kişiye, 4 saati mezbahenede olmak üzere, 20 saat eğitim verildi. Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar’ın, kurban kesimi sırasında insan sağlı açısından dikkat edilmesi gereken konular, ilk yardım ve iş güvenliği ile iş sağlığı konularında eğitim verdiği kursta, müftülük görevlisi Hasan Basri Zengin, kurbanın dini yönden önemi ve dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. 

Prof.Dr. Mustafa Tayyar ile Veteriner Odası Başkanı Sinan Sağlam’ın, hayvanın kesime hazırlanması, kesimi, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar, kurban etinin saklanması, muhafazası ve parçalanması ile hayvan sağlığı ile gıda güvenliği konularda bilgi verdiği kursta, yöneltilen soruları da yanıtlandı.

Kurs, sertifikalı bir mezbahanede, 4 saat boyunca hayvanın kesilmesi ve parçalanmasını içeren pratik eğitimle sona ererken, katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X