Kurbanlıklarla birlikte yatıyorlar

Bursa’da hayvanları çalınmasın diye nöbet tutan celepler, kurbanlıklarla birlikte yatıyor.

Kurbanlıklarla birlikte yatıyorlar

Osmangazi ilçesine bağlı Geçit Mahallesi’nde kurulan kurban pazarında Türkiye’nin birçok yerinden gelen satıcı yer alıyor.

Erzurum, Kars, Yozgat, Van gibi doğu vilayetlerinde besicilik yapan hayvancılar, bayrama 15 gün kala pazarlara geldi. Bir yıl boyunca büyüttükleri hayvanları satmak için pazara gelen besiciler, hayvanların başından ayrılamadan 15 gün boyunca nöbet tutuyor. Hayvanları için yaptıkları bölmelerde kurbanlıklarla birlikte uyuyan besiciler, ahırlarda yemek yiyor ve dinleniyor. Ahırlarda battaniyeye sarılıp yatan besiciler, piknik tüplerinde yemek ve çaylarını yaparak karınlarını doyuruyor. Hayvan pazarlarında seyyar tuvaletler ve hayvan sahipleri için kapalı duşlar bulunuyor. Bazı çobanlar hırsızlıktan korktukları için koyunlarla beraber yattıklarını söyledi.

“Koyunların arasında yatıyoruz”

Sabaha kadar nöbet tuttuklarını belirten besiciler, “Buranın şartları çok zor. Yatacak yerimiz yok, tek koltukta koyunların arasında yatıyoruz. Buna acilen çare bulunması lazım. Hayat burada anlatılmayacak kadar zor. Üzerinde yattığım koltuğu eskiciden kendi paramla aldım. Başımın çaresine bakmam gerekiyordu. Banyo var, ama dere kenarında olduğu için çok pis kokuyor, kullanmıyoruz. Koyunların içinde yatıyoruz” diye konuştular. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X