Küresel yatırımcılardan Türkiye’deki reformlara övgü

IMF – Dünya Bankası Bahar Toplantıları ve G20 görüşmeleri kapsamında ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Şimşek önemli açıklamalarda bulundu.

Küresel yatırımcılardan Türkiye’deki reformlara övgü

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) – Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında 100’ün üzerinde küresel yatırımcıyla bir araya geldiğini belirterek, ”Onlarla Türkiye ekonomisini ve seçim sonrası reform gündemini konuşma fırsatı bulduk. Yatırımcılar son aylarda hayata geçirilen reformları olumlu buluyor, özellikle yatırım ortamını iyileştirme reformu birinci sınıf bir reform olarak öne çıkıyor” dedi.

G20 AİLE FOTOĞRAFINDA

Şimşek, söz konusu toplantılar kapsamında yapılan ‘G20 Aile Fotoğrafı’ çekimine de katıldı. Üye ülkelerin bakanlarını ve merkez bankası başkanlarını bir araya getiren G20 Oturumunu takip eden çekimler öncesinde İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda ve yanındaki diğer katılımcılarla bir süre sohbet etti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın da yer aldığı çekimler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın ilk G20 Aile Fotoğrafı olarak kayıtlara geçti. Şimşek’in bugün yurda dönmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X